ЗАКОН ЗА УРЕЖДАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА "БУЛГАРГАЗ" - ЕАД, КЪМ ДЪРЖАВАТА

ЗАКОН ЗА УРЕЖДАНЕ НА ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА "БУЛГАРГАЗ" - ЕАД, КЪМ ДЪРЖАВАТА

Array
Обн. ДВ. бр. от 28 Септември 1999г.,
изм. ДВ. бр. от 30 Април 2002г.
Чл. 1. (1) Капиталът на "Булгаргаз" - ЕАД, се увеличава с непарична вноска на държавата, съставляваща несъбрани държавни вземания от "Булгаргаз" - ЕАД, за дължими мита и митнически такси, данък върху добавената стойност и начислени лихви за просрочие в размер 370 млн. лв.
(2) Увеличаването на капитала се извършва не по-късно от 30 септември 1999 г., при условие, че са изпълнени мерките, предвидени за изпълнение до 31 август 1999 г. в Програмата за преструктуриране и финансово оздравяване на "Булгаргаз" - ЕАД, съгласувана между Министерския съвет и Международния валутен фонд. Министърът на финансите определя размера на отделните вземания за мита и митнически такси, за данък върху добавената стойност и за лихви за просрочие, които се включват в общия размер по ал. 1.
(3) Увеличаването на капитала се извършва чрез издаване на 370 милиона нови акции с номинална стойност 1 лв. всяка една, които се придобиват от държавата.
(4) "Булгаргаз" - ЕАД, не дължи лихви по върху несъбрани държавни вземания към 30 юни 1999 г. в размера по ал. 1 за периода от 1 юли до 30 септември 1999 г.
Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 45 от 2002 г.) Плащането на останалата част от задълженията на "Булгаргаз" - ЕАД, към държавата, възникнали до 30 юни 1999 г., се отсрочва без лихви за закъснение в срок до 31 декември 2002 г. Отсроченото плащане се извършва чрез месечни погасителни вноски, чийто размер и срок за внасяне се определят от министъра на финансите. При неспазване на срока за отделните вноски се дължат лихви за просрочие.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив