Инструкция № 2 от 17 май 2001 г. за приемане за съхранение на наркотични вещества и прекурсори от приложения № 2, 3 и 4 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите при преустановяване на дейност, отмяна на...

Държавен вестник брой: 60

Година: 2001

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 06.03.2004

Инструкция № 2 от 17 май 2001 г. за приемане за съхранение на наркотични вещества и прекурсори от приложения № 2, 3 и 4 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите при преустановяване на дейност, отмяна на лицензия и изтичане на действието на лицензия

Чл. 1.

С тази инструкция се определят условията и редът за приемане за съхранение на наркотични вещества и прекурсори от приложения № 2, 3 и 4 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите при преустановяване на дейност, отнемане на лицензия и изтичане срока на действие на лицензия.

Чл. 2.

Централното митническо управление на Агенция "Митници" чрез специализираната си структура за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите приема за съхранение складовите наличности от наркотични вещества и прекурсори от лицата, получили лицензия по реда на чл.32 и 35 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, в следните случаи:
1. преустановяване на дейността съгласно чл.42 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите;
2. отмяна на лицензия или изтичане на срока на действие на издадена лицензия съгласно чл.43 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Чл. 3.

При предаването на веществата се представят следните документи:
1. писмо от лицето по образец, утвърден от директора на Агенция "Митници";
2. за веществата от приложения № 2 и 3 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите списък, който съдържа наименование, лекарствена форма, доза, партиден номер, краен срок на годност и количество на наркотичното вещество или лекарствените продукти;
3. за веществата от приложение № 4 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите списък, който съдържа наименование, краен срок на годност и количество на прекурсора;
4. копие от лицензията за дейност, заверено от Националната служба по наркотичните вещества при Министерството на здравеопазването;
5. влязло в сила решение за отмяна на лицензия за дейност.

Чл. 4.

(1) Когато подлежащите на предаване вещества са в особено големи количества и тяхното физическо пренасяне и поставяне в специализирания склад на Агенция "Митници" е невъзможно, митническите органи определят друго помещение, където да се съхранява веществото.
(2) Помещението се запечатва и се обезпечава необходимата охрана.

Чл. 5.

(1) Веществата се приемат след преброяване на опаковките, преглед на външния им вид и тяхната цялост.
(2) В случаите на предаване на активни вещества или прекурсори се определя и тяхната маса или обем.
(3) При количества, които технически не могат да се измерят, теглото се определя чрез математическо изчисление.
(4) Опаковките се запечатват с печат на предаващото лице или се пломбират.

Чл. 6.

Директорът на Агенция "Митници" определя длъжностното лице, което да отговаря за изпълнението на дейностите по приемането и съхранението на веществата по реда на тази инструкция.

Чл. 7.

Складовите помещения, в които се съхраняват по реда на тази инструкция вещества от списъци № 2 и 3 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, следва да отговарят на изискванията на Наредбата за условията и реда за издаване на лицензни за дейности с наркотични вещества за медицински и ветеринарномедицински цел от приложения № 2 и 3 към чл.3, ал. 2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Чл. 8.

(1) Приетите наркотични вещества и прекурсори се съхраняват в срок една година, след което се унищожават.
(2) Наркотични вещества се унищожават по реда на Наредба № 3 от 2001 г. за унищожаване на законно произведени, придобити и съхранявани наркотични вещества и техните препарати, станали негодни за употреба.
(3) Прекурсорите се унищожават след решение на Междуведомствената комисия за контрол на прекурсорите.

Чл. 9.

Централното митническо управление на Агенция "Митници" чрез специализираната си структура осъществява обмен на информация относно съхраняваните вещества с органа, издал лицензията.

Заключителни разпоредби

§ 1. Тази инструкция се издава на основание чл.42 и 43 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

§ 2. Контролът по изпълнението на инструкцията се осъществява от директора на Агенция "Митници".

Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив