Само си помислете как ще се рекламира и предлага свинско месо от хранени с марихуана прасета. И ако ви звучи сюрреалистично, то случаят с Уилям фон Шенейдау, съдържател на ранчо в Сиатъл, е красноречив – такива неща съществуват.
Шенейдау обаче със сигурност не е достигнал до идеята, затваряйки се у тях с бонг в ръце и пушейки активно трева. Нещо повече – самият той дори не пуши. Експериментът му е дошъл наум след като негови далечни познати са изявили нужда да се освободят от излишни стръкове и стъбла на марихуана и предприемачът е приел да ги вземе.
Оказва се, че Шенейдау далеч не е типичният селскостопански деец, насмешливо отбелязва NBC. Той е хранил животните си и с бира и водка в условията на странните си опити. Остатъчните части на марихуана са просто поредната шантавост в каталога му.
Според наблюденията му прасетата стават много по-мързеливи, когато са на особената диета. Също така животните натрупват маса с близо 20% по-бързо от останалите. Така се получава по-тлъсто и засищащо – по думите му, месо. Що се отнася до възприемането на потребитеите – Шенейдау е провел тест със свои познати. Те безапелационно са определили месото от прасета, хранени с марихуана, като по-"пикантно" и "сочно".