Месечна справка – декларация по ЗДДС

 

Тази декларация се подава ежемесечно по реда на чл. 125 от ЗДДС в съответната ТД на НАП до 14 число на месеца, следващ месеца, за който се отнася.

Внимание: Тази декларация се подава независимо дали е налице данък за възстановяване или внасяне, както и независимо дали лицето е извършвало и/или получавало доставки или придобивания или не е осъществило внос за този данъчен период (месец).

Заедно с декларацията се представя и дневник за покупките и дневник за продажбите, в които се отразяват всички документи за периода (месеца).

Регистрираното лице, което е извършило за данъчния период вътреобщностни доставки или доставки като посредник в тристранна операция, заедно със справка-декларацията подава и VIES-декларация за тези доставки за съответния данъчен период.

VIES-декларацията и отчетните регистри (дневник за покупките и дневник за продажбите) се подават и на магнитен или оптичен носител.

Декларациите и отчетните регистри могат да се подават и по електронен път при условията и по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив