На кораб в Гърция само след попълване на въпросник

20.05.2020 | 17:35
по статията работи: econ.bg
На седем въпроса, свързани с COVID-19, трябва да отговорят писмено всички пътници, които желаят да се плават с кораб за повече от половин час
На кораб в Гърция само след попълване на въпросник
Снимка: под лиценза на creative commons

На седем въпроса, свързани с COVID-19, трябва да отговорят писмено всички пътници, които желаят да се плават с кораб за повече от половин час.

Министерството на морското дело и островна политика на Гърция въведе специални въпросници в рамките на инструкциите за превенция и препятстване разпространението на новия вид коронавирус. Всеки от пътниците трябва да ги попълни и да ги предостави преди да се качи на кораба или ферибота, съобщава МИА.

Въпросите засягат изминалите 14 дни, като пътниците трябва да отговорят дали имат или са имали симптоми с температура, кашлица или затруднено дишане, дали са имали близък контакт със заразен с COVID-19, дали са се грижили за лице, заразено с коронавирус, дали са пътували (били са в едно и също превозно средство) заедно с лице, заразено с COVID-19, дали живеят в едно и също жилище със заразен, дали работят наблизо или са били в една и съща среда с лице с коронавирус.

Във въпросника трябва да бъдат попълнени и личните данни на пътуващия и ако на базата на отговорите се констатира, че лицето има симптоми или през изминалите две седмици е контактувал със заразен човек, няма да му бъде позволено да се качи на кораба.

Корабните компании ще съхраняват въпросниците в продължение на 2 месеца, в съответствие с разпоредбите за защита на личните данни.

Подобни въпросници ще трябва да попълват и пътуващите с кораб по направление Гърция – Италия, както и членовете на екипажите.

Съобщава се, че въпросниците са отпечатани на гръцки и английски езици и са достъпни в туристическите агенции, корабните компании, както и на сайта на Министерството на морското дело.

Тази седмица влязоха в сила специални превантивни мерки за корабите в Гърция. Засега е позволено да се плава само до остров Крит, но от понеделник се очаква да падне забраната за пътуване до всички острови.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 16.04   1071 г. – С превземането на Бари Италия се освобождава напълно от Византийска власт. 1346 г. – В Скопие Стефан Душан обявява създаването на Сръбско царство,...