Наредба № 31 от 11 август 2003 г. за реда и критериите за регистрация за упражняване на частна лесовъдска практика и за извършване на дейности в горския фонд

МЗГ

Държавен вестник брой: 76

Година: 2003

Орган на издаване: МЗГ

Дата на обнародване: 11.08.2005


Глава първа
ОБЩИ РАЗПОРЕДБИ

Чл. 1. С наредбата се определят редът и критериите за вписване на физически лица за упражняване на частна лесовъдска практика и на търговците, имащи право да извършват дейности в горския фонд, в публичните регистри на Националното управление по горите (НУГ) за упражняване на частна лесовъдска практика и за извършване на дейности в горския фонд.

Чл. 2.
(1) За упражняване на частна лесовъдска практика за дейностите по чл.39, ал. 1 от Закона за горите (ЗГ) се регистрират физически лица.
(2) За участие в процедури за предоставяне на ползване на дървесина от горския фонд по реда на чл.57а ЗГ в дейности по възпроизводство на горите по реда на чл.41, ал. 3 ЗГ, както и в устройството на земите и горите - държавна и общинска собственост, се регистрират търговци.

Глава втора
РЕД ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ФИЗИЧЕСКИТЕ ЛИЦА, УПРАЖНЯВАЩИ ЧАСТНА ЛЕСОВЪДСКА ПРАКТИКА

Чл. 3.
(1) Националното управление по горите води регистър на физическите лица, упражняващи частна лесовъдска практика.
(2) Вписване в регистъра по ал.1 се извършва за следните дейности:
1. маркиране на подлежащи на сеч дървета, отглеждане на млади насаждения без материален добив, кастрене на стоящи дървета и изготвяне на съпровождащите дейността отчетни документи;
2. събиране и добив на семена, производство на фиданки и други репродуктивни материали от горско-дървесни и храстови видове, създаване на горски култури и изготвяне на съпровождащите тези дейности отчетни документи;
3. изработване на задания и лесоустройствени проекти, планове и програми за гори и земи от горския фонд;
4. изработване на задания и проекти, планове и програми за борба с ерозията и за биологична рекултивация на нарушени терени;
5. организация на добив на дървесина и изработване на транспортно-технологични проекти, планове и схеми за ползвания от гори и земи от горския фонд и изготвяне на съпровождащите тази дейност документи;
6. оценка на гори и земи от горския фонд;
7. управление на гори и земи от горския фонд, собственост на физически и юридически лица и на общини;
8. експертизи и консултации по лесовъдски дейности;
9. изработване на проекти за горски пътища и съоръжения.

Чл. 4. Регистърът по чл. 3 съдържа:
1. регистрационен номер;
2. дата на вписване;
3. трите имена, ЕГН, постоянен адрес и телефон на физическото лице;
4. дейностите, за които се регистрира лицето;
5. констатирани нарушения на Закона за горите и правилника за прилагането му;
6. дата и причини за отписване от регистъра;
7. дата на ново вписване в регистъра;
8. дейности по чл. 3, ал. 2 при ново вписване;
9. промяна на вписани обстоятелства.

Чл. 5.
(1) За вписване в публичния регистър за дейностите по чл. 3, ал. 2 лицето подава в НУГ заявление по образец съгласно приложение № 1.
(2) Заявлението по ал. 1 се разглежда от комисия, назначена със заповед на началника на НУГ, която в едномесечен срок от датата на подаването му изготвя мотивирано предложение до началника на НУГ.

Чл. 6.
(1) Кандидатът за вписване в регистъра представя:
1. заявление по образец за вписване в регистъра;
2. копие от диплома за завършено образование съгласно изискванията на чл. 7 - 16;
3. документ за трудов стаж по специалността;
4. документ за платена такса за разглеждане на заявлението;
5. документ за платена такса за вписване в регистъра, представен след уведомяването на заявителя по чл. 18.
(2) Кандидатите за вписване в регистъра по чл. 3, ал. 2, т. 6 прилагат към документите по ал. 1 и документ за завършен курс по оценка на гори и земи от горския фонд.

Чл. 7. За извършване на дейностите по чл. 3, ал. 2, т. 3, 4, 6, 7, 8 и 9 в регистъра по чл. 4 се вписва лице, което има висше лесовъдско образование, а за дейностите по т. 1, 2 и 5-висше или средно лесовъдско образование. За извършване на дейностите по т. 9 в регистъра може да се впише и лице, което има висше образование по специалността "транспортно строителство".

Чл. 8. За вписване в публичния регистър за дейността "Маркиране на подлежащи на сеч дървета, отглеждане на млади насаждения без материален добив, кастрене на стоящи дървета и изготвяне на съпровождащите дейността отчетни документи" e необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "стопанско управление" или средно образование по специалността "горско стопанство и дърводобив" или "горско и ловно стопанство" и да има трудов стаж по специалността не по-малко от 1 г.

Чл. 9. За вписване в публичния регистър за дейността "Събиране и добив на семена, производство на фиданки и други репродуктивни материали от горско-дървесни и храстови видове, създаване на горски култури и изготвяне на съпровождащите тези дейности отчетни документи" е необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "стопанско управление", или "озеленяване", или "ландшафтна архитектура", или "екология" или средно образование по специалността "горско и ловно стопанство" или "горско стопанство и дърводобив", или "озеленяване" и да има трудов стаж по специалността не по-малко от 2 г.

Чл. 10. За вписване в публичния регистър за дейността "Изработване на задания и лесоустройствени проекти, планове и програми за гори и земи от горския фонд" е необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "стопанско управление" и да има трудов стаж по специалността не по-малко от 5 г.

Чл. 11. За вписване в публичния регистър за дейността "Изработване на задания и проекти, планове и програми за борба с ерозията и за биологична рекултивация на нарушени терени" е необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "озеленяване", или "ландшафтна архитектура" и да има трудов стаж по специалността не по-малко от 5 г.

Чл. 12. За вписване в публичния регистър за дейността "Организация на добив на дървесина и изработване на транспортно-технологични проекти, планове и схеми за ползвания от гори и земи от горския фонд и изготвяне на съпровождащите тази дейност документи" е необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "стопанско управление", или "механизация на горското стопанство", или "лесоинженерно дело" или средно образование по специалността "техник лесовъд" или "горско стопанство и дърводобив", или "механизация на горското стопанство и дърводобива", или "дърводобив и транспорт", или "дърводобивна промишленост" или приравнени към тях специалности и да има трудов стаж по специалността не по-малко от 3 г.

Чл. 13. За вписване в публичния регистър за дейността "Оценка на гори и земи от горския фонд" е необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "стопанско управление" и да има трудов стаж по специалността не по-малко 3 г. и документ за завършен курс за оценка на гори и земите от горския фонд или да има издържан изпит по дисциплината "оценка на гори и земи от горския фонд".

Чл. 14. За вписване в публичния регистър за дейността "Управление на гори и земи от горския фонд, собственост на физически и юридически лица и на общини" е необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "стопанско управление" и да има трудов стаж по специалността не по-малко от 3 г.

Чл. 15. За вписване в публичния регистър за дейността "Експертизи и консултации по лесовъдски дейности" е необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "стопанско управление", или "ландшафтна архитектура", или "екология", или "механизация на горското стопанство", или "лесоинженерно дело" и да има трудов стаж по специалността не по-малко от 5 г.

Чл. 16. За вписване в публичния регистър за дейността "Изработване на проекти за горски пътища и съоръжения" е необходимо лицето да притежава диплом за завършено висше образование по специалността "горско стопанство" или "механизация на горското стопанство", или "лесоинженерно дело", или "транспортно строителство" и да има трудов стаж по специалността не по-малко от 5 г.

Чл. 17. При констатиране на пропуски в подаденото заявление или приложенията към него комисията уведомява кандидата, който в срок 7 дни от получаване на уведомлението следва да отстрани пропуските.

Чл. 18. Началникът на НУГ се произнася по предложението на комисията в 7-дневен срок от изготвянето му. Заявителят се уведомява в срок до един месец с препоръчано писмо с обратна разписка.

Чл. 19. Органът по чл. 18 се произнася с мотивиран отказ по заявлението, когато лицето не е представило някои от документите по чл. 6 и/или не отговаря на изискванията на чл. 7-16. Отказът може да се обжалва по реда на Закона за административното производство.

Чл. 20. Вписването в регистъра се извършва в 3-дневен срок от произнасянето на органа по чл. 18 и на заявителя се издава удостоверение съгласно приложение № 3.

Чл. 21.
(1) Лице, вписано в регистъра за упражняване на дейностите по чл. 3, ал. 2, се отписва в следните случаи:
1. по заявление на лицето;
2. при смърт;
3. при поставяне на лицето под запрещение;
4. при предоставяне на контролна горска марка на трето лице;
5. при извършване на дейностите по чл. 3, ал. 2, за които е вписано в регистъра, в нарушение на разпоредбите на Закона за горите и правилника за прилагането му;
6. при извършване на дейности, за които не е вписано в регистъра;
7. при извършване на дейности по чл. 3, ал. 2 от вписани в регистъра служители в НУГ, неговите структури и специализираните териториални звена.
(2) Отписването на физическо лице от регистъра по чл. 4 става със заповед на началника на НУГ по предложение на председателя на комисията по чл. 5, ал. 2, който в 10-дневен срок от отписването от регистъра изпраща заповедта до структурите и специализираните териториални звена на НУГ.
(3) Вписване на физическо лице, отписано от регистъра по чл. 4, може да се извършва, както следва:
1. в случаите по ал. 1, т. 1 - при спазване на процедурата по чл. 3 - 20;
2. в случаите по ал. 1, т. 3 - след отпадане на основанието за поставяне под запрещение;
3. в случаите по ал. 1, т. 4 - след изтичане срока на наложеното му административно наказание лишаване от право да упражнява частна лесовъдска практика;
4. в случаите по ал. 1, т. 5, 6 и 7 - най-рано 2 г. след отписването му.

Чл. 22.
(1) Физическите лица са длъжни да уведомят комисията по чл. 5, ал. 2 чрез писмено заявление за всички настъпили промени относно условията по чл. 6 в 7-дневен срок от настъпването им.
(2) Промените, засягащи условията по чл. 6 за вписване в регистъра, се отразяват в едномесечен срок от заявяването им по реда на чл. 5.

Чл. 23. При констатиране на нарушения на Закона за горите и правилника за прилагането му при изпълнение на дейности по чл. 39, ал. 1 ЗГ с акт за административно нарушение на физическо лице или търговец, регистрирани в публичните регистри на НУГ, директорите на държавни лесничейства и държавни дивечовъдни станции изпращат чрез РУГ до комисиите по чл. 5, ал. 2 и чл. 25, ал. 3 мотивирано предложение за отписване от регистрите.

Глава трета
РЕД И КРИТЕРИИ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ НА ТЪРГОВЦИТЕ, ИЗВЪРШВАЩИ ДЕЙНОСТИ В ГОРСКИЯ ФОНД

Раздел I
Ред за регистрация

Чл. 24.
(1) В НУГ се създава публичен регистър за вписване на търговците, участващи в процедурите за предоставяне ползване на дървесина от горския фонд, в дейностите по възпроизводство на горите, както и в устройството на земите и горите - държавна и общинска собственост.
(2) Регистърът съдържа:
1. регистрационен номер;
2. дата на вписване;
3. наименование на търговеца, БУЛСТАТ, седалище, адрес и телефон;
4. трите имена и ЕГН на лицето, представляващо търговеца;
5. данни от съдебната регистрация на търговеца (фирмено дело, дата и номер на съдебното решение);
6. дейности, за които търговецът е вписан в регистъра;
7. констатирани нарушения на Закона за горите и правилника за прилагането му;
8. дата и причини за отписване от регистъра;
9. дата на ново вписване в регистъра;
10. дейности при ново вписване;
11. промяна на вписани обстоятелства.

Чл. 25.
(1) За вписване в регистъра по чл. 24 търговецът подава заявление до началника на НУГ по образец съгласно приложение № 2, към което прилага документи, удостоверяващи обстоятелствата по чл. 27.
(2) За обстоятелствата по чл. 27, ал. 1, т. 7 търговецът прилага към заявлението декларация, в която посочва последните три обекта, в които е извършвал ползване на дървесина, възпроизводство и устройство на земите и горите - държавна собственост, или декларация, че не е извършвал дейности по ползване на дървесина, възпроизводство и устройство на земите и горите - държавна собственост.
(3) Заявлението се разглежда от комисия, назначена със заповед на началника на НУГ, която в едномесечен срок от датата на подаването му изготвя мотивирано предложение до началника на НУГ.
(4) При констатиране на пропуски в подаденото заявление или приложенията към него комисията уведомява кандидата, който е длъжен в срок 7 дни от получаване на уведомлението да отстрани пропуските.
(5) Началникът на НУГ се произнася по предложението на комисията в 7-дневен срок от изготвянето му. Заявителят се уведомява в срок до един месец с препоръчано писмо с обратна разписка.
(6) Органът по ал. 5 се произнася с мотивиран отказ по заявлението, когато кандидатът не отговаря на изискванията на чл. 27, ал. 1 и/или не е представил някои от документите по чл. 25, ал. 1. Отказът се обжалва по реда на Закона за административното производство.
(7) Вписването в регистъра се извършва в 3-дневен срок от произнасянето на органа по ал. 5, за което на заявителя се издава удостоверение съгласно приложение № 4.

Чл. 26.
(1) Търговец, вписан в регистъра по чл. 24, се отписва:
1. по заявление на търговеца;
2. при смърт на физическото лице или при поставянето му под пълно запрещение;
3. при прекратяване на юридическото лице;
4. когато в резултат на промяна на обстоятелствата не отговаря на изискванията по чл. 27;
5. когато с влезли в сила два или повече акта на компетентни държавни органи е установено, че търговецът системно е нарушавал разпоредбите на Закона за горите и правилника за прилагането му.
(2) Отписаният от регистъра търговец може да кандидатства за ново вписване в регистъра най-рано 2 г. след отписването му.
(3) Търговците са длъжни да уведомяват комисията по чл. 25, ал. 3 чрез писмено заявление за всички настъпили промени в обстоятелствата по чл. 27 в 7-дневен срок от настъпването им.
(4) Промените, засягащи условията по чл. 27 за вписване в регистъра, се отразяват в едномесечен срок от заявяването им по реда на чл. 25.
(5) При отписване на физическо лице от регистъра на физическите лица, упражняващи частна лесовъдска практика, комисията по чл. 25, ал. 3 писмено уведомява търговеца, който има сключен трудов договор с отписаното лице.
(6) В 7-дневен срок от получаване на уведомлението търговецът е длъжен да представи доказателства, че има сключен трудов договор най-малко с едно лице, регистрирано за упражняване на частна лесовъдска практика.
(7) Търговецът се отписва от регистъра по чл. 24, ако в срока по ал. 6 не представи доказателства, че отговаря на изискванията за регистрация.
(8) Отписването на търговец от регистъра по чл. 24 става със заповед на началника на НУГ по предложение на председателя на комисията по чл. 25, ал. 3, който в 10-дневен срок от отписването от регистъра изпраща заповедта до структурите и специализираните териториални звена на НУГ.

Раздел II
Критерии за регистрация на търговците

Чл. 27.
(1) Кандидатът за вписване в регистъра представя:
1. заявление по образец за вписване в регистъра;
2. копие от документ за съдебната регистрация на търговеца, заверено от компетентен орган;
3. удостоверение за актуално състояние на търговеца;
4. удостоверение от съда, извършил регистрация на търговеца, че търговецът не е в процедура по ликвидация, не е обявен в несъстоятелност и не е в производство за обявяване в несъстоятелност;
5. удостоверение, че не е лишен от правото да упражнява търговска дейност;
6. удостоверение, че няма парични задължения към държавата, установени с влязъл в сила акт на компетентен орган, или задължения към осигурителните фондове, освен ако компетентният орган е допуснал разсрочване или отсрочване на задължението;
7. препоръки за положителна търговска репутация, в които е посочено, че търговецът е спазвал условията и сроковете на подписаните договори; препоръките се предоставят от държавните лесничейства и/или държавните дивечовъдни станции, в чиито райони на дейност се намират последните три обекта, в които търговецът е извършвал дейности по ползване на дървесина, възпроизводство и устройство на земите и горите - държавна собственост; в случаите, при които търговецът няма завършени три обекта, представя препоръки за работата си по последните приключени обекти и/или декларация, че не е извършвал дейности по ползване на дървесина, възпроизводство и устройство на земите и горите - държавна собственост;
8. регистриран в Националния осигурителен институт трудов договор най-малко с едно лице, регистрирано за упражняване на частна лесовъдска практика за съответната дейност;
9. декларация по образец съгласно приложение № 5;
10. копие на удостоверение за данъчна регистрация и БУЛСТАТ;
11. документ за платена такса за разглеждане на заявлението;
12. документ за платена такса за вписване в регистъра, представен след уведомяването на заявителя по чл. 25, ал. 5.
(2) Изискването по ал.1, т. 8 не се отнася за търговците, чиито членове на управителни органи са вписани в регистъра за упражняване на частна лесовъдска практика и имат издадено удостоверение.
(3) Когато търговецът кандидатства за вписване в регистъра и за издаване на удостоверение за дейността "Устройство на земите и горите - държавна и общинска собственост", броят на наетите лица, регистрирани в публичния регистър за упражняване на частна лесовъдска практика, не може да бъде по-малко от трима души.

ДОПЪЛНИТЕЛНА РАЗПОРЕДБА

§ 1. "Системно нарушение" по смисъла на тази наредба е налице, когато са извършени две или повече административни нарушения на Закона за горите и/или правилника за прилагането му за 1 г.

ПРЕХОДНИ И ЗАКЛЮЧИТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

§ 2. Тази наредба се издава на основание чл.39, ал. 2 от Закона за горите.

§ 3. Тази наредба отменя Наредба № 17 от 1998 г. за лицензиране на физически и юридически лица за упражняване на частна лесовъдска практика в Република България, издадена от министъра на земеделието, горите и аграрната реформа (обн., ДВ, бр. 80 от 1998 г.; изм., бр. 16 от 2003 г.).

§ 4. Издадените до влизане в сила на тази наредба лицензи имат сила до изтичане срока на действието им.

§ 5. Издадените лицензи от влизане в сила на Закона за изменение и допълнение на Закона за горите (ДВ, бр. 16 от 2003 г.) до датата на обнародване на наредбата в "Държавен вестник" се вписват служебно от назначената комисия в регистрите по чл. 4 и 24.

§ 6. Изпълнението на тази наредба се възлага на началника на Национално управление по горите.

§ 7. Тази наредба влиза в сила от датата на обнародването й в "Държавен вестник".

Приложение № 1
към чл. 5, ал. 1

ДО НАЧАЛНИКА НА НАЦИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ ПО ГОРИТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ За вписване в публичния регистър за упражняване на частна лесовъдска практика от: ................................................................................. (трите имена на физическото лице) Адрес: гр.(с.) ............., област ............., община......................, кв. (ж.к.) ..............., ул. ................... № ..... (бл., вх., ап.) ...., лична карта № ..........., изд. на............... от............................, ЕГН..........................., тел.: ..................................., факс.................................: Моля да ме регистрирате в публичния регистър за упражняване на частна лесовъдска практика съгласно чл.3, ал. 2 от Наредба № 31 от 2003 г. за реда и критериите за регистрация за упражняване на частна лесовъдска практика и за извършване на дейно- сти в горския фонд (ДВ, бр. 76 от 2003 г.) за следните дейности: ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. Приложение: Опис на документите съгласно чл. 6 от наредбата: ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. Дата: .............................. Заявител:.................... (подпис)

Приложение № 2
към чл. 25, ал. 1

ДО НАЧАЛНИКА НА НАЦИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ ПО ГОРИТЕ ЗАЯВЛЕНИЕ За вписване в публичния регистър на търговци, участващи в процедури за предоставяне на ползване от ГФ, в дейности по възпроизводство на горите, както и в устройство на земите и горите - държавна и общинска собственост ................................................................................. (пълно наименование на търговеца) Адрес: гр.(с.) ............., област ............., община......................, кв. (ж.к.) ..............., ул. .................. № .... (бл., вх., ап.) ......, Съдебна регистрация ф.д. № ........... от дата................................... по описа на:...................................................................., представлявано от: ..................,ЕГН......................................., тел.: ..................................., факс:................................. Моля да ме регистрирате в публичния регистър съгласно чл. 25 от Наредба № 31 от 2003 г. за реда и критериите за регистрация за упражняване на частна лесовъдска практика и за извършване на дейности в горския фонд (ДВ, бр. 76 от 2003 г.). Приложение: Опис на документите съгласно чл. 27 от наредбата: ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. Дата: .............................. Заявител:.................... (подпис)

Приложение № 3
към чл. 20

МИНИСТЕРСТВО
НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ

НАЦИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ ПО ГОРИТЕ
УДОСТОВЕРЕНИЕ
№ ... /........ г.

Национално управление по горите на основание чл.20 от Наредба № 31 от 2003 г. за реда и критериите за регистрация за упражняване на частна лесовъдска практика и за извършване на дейности в горския фонд (ДВ, бр. 76 от 2003 г.) РЕГИСТРИРА ................................................................................. (трите имена на физическото лице) Адрес: гр.(с.) ............., област ............., община......................, кв. (ж.к.) ..............., ул. ................. № ..... (бл., вх., ап.) ......, лична карта № ..........., изд. на............... от............................, ЕГН........................... В публичния регистър за упражняване на частна лесовъдска практика за следните дейности: ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. ................................................................................. (пълно описание на дейностите, за които се вписва в публичния регистър) Лицето е вписано в регистъра под № ............... / ........200...... г. Дата: ............................... Началник на НУГ......................:

Приложение № 4
към чл. 25, ал. 7

МИНИСТЕРСТВО
НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И ГОРИТЕ

НАЦИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ ПО ГОРИТЕ
УДОСТОВЕРЕНИЕ
№ ... /........ г.

Национално управление по горите на основание чл.25, ал. 7 от Наредба № 31 от 2003 г. за реда и критериите за регистрация за упражняване на частна лесовъдска практика и за извършване на дейности в горския фонд (ДВ, бр. 76 от 2003 г.) РЕГИСТРИРА ................................................................................. (пълно наименование на търговеца) Адрес: гр.(с.) ............., област ............., община......................, кв. (ж.к.) ..............., ул. .................. № ..... (бл., вх., ап.) ....., Съдебна регистрация ф.д. № ........... от дата................................... по описа на:...................................................................., представлявано от: ..................,ЕГН........................................ В публичния регистър на търговци, участващи в процедури за предоставяне на ползване от ГФ, в дейности по възпроизводство на горите, както и в устройство на земите и горите - държавна и общинска собственост, за участие във:
1. процедури за предоставяне на ползване от горския фонд;
2. извършване на дейности по възпроизводство на горите;
3. устройство на земите и горите - държавна и общинска собственост. ................................................................................. (пълно описание на дейностите, за които се регистрира) Търговецът е вписван в регистъра под № ........ /.......200..... г. Дата: ........................... Началник на НУГ:........................

Приложение № 5
към чл. 27, ал. 1, т. 9

ДЕКЛАРАЦИЯ по чл. 27, ал. 1, т. 9 от Наредба № 31 от 2003 г. за реда и критериите за реги- страция за упражняване на частна лесовъдска практика и за извършване на дейности в горския фонд (ДВ, бр. 76 от 2003 г.) от............................................................................... (наименование на търговеца) Долуподписаният/те ................................................................................. ................................................................................. (имена и длъжност на лицата, представляващи търговеца) Декларирам/е, че представляваният от нас търговец:
1. няма необслужвани кредити;
2. няма неплатени данъци или други видове държавни вземания;
3. притежава технически възможности и персонал за изпълнение на дейностите, за които се иска издаване на удостоверение;
4. лицата, представляващи търговеца, не са осъдени с влязла в сила присъда против собствеността, срещу личността и държавата;
5. не е извършил нарушение на Закона за горите и ППЗГ, за което с влязъл в сила акт на компетентните органи му е наложена имуществена санкция. Известно ми е, че за невярно декларирани данни нося отговорност по чл.313 НК.
Декларатор/и:
1. ......................................
2. ............................. (име, презиме, фамилия) (име, презиме, фамилия) гр. ..................... ......................... (дата)
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив