1200 войници от Националната гвардия прати Обама на границата с Мексико

26.05.2010 | 10:30
по статията работи: econ.bg
Към момента граничните патрули на САЩ наброяват 20 хил. души, повечето от които са разположени на границата с Мексико
1200 войници от Националната гвардия прати Обама на границата с Мексико

 

Американският президент Барак Обама издаде заповед 1200 войници от Националната гвардия да бъдат разположени на границата с Мексико. Така Обама изпревари усилията на републиканците да подложат решението на гласуване в Конгреса и еднолично пое нещата в свои ръце, предаде AP.

Войниците ще подпомагат граничните патрули и ще осигуряват логистична подкрепа докато митническите служби на САЩ не обучат допълнителен персонал, който да поеме нещата под контрол. Освен това Обама поиска да бъдат отпуснати още 500 млн. долара за засилване на митническия контрол и сигурността по границата с Мексико. Към момента граничните патрули на САЩ наброяват 20 хил. души, повечето от които са разположени на границата с Мексико.

Акцията, инспирирана от Обама, не е първата по рода си. През 2006 година тогавашният американски президент Джордж Буш също изпрати голяма част от Националната гвардия на мексиканската граница. Но срокът на тази програма изтече отдавна и властите в граничните с Мексико щати настояха федералното правителство да им помогне с непрекъснатия поток имигранти, с трафика на дрога и все по-силните мексикански банди, завладяващи гранични територии.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 11.04   1079 г. – Със заповед на полския крал е екзекутиран епископа на Краков Станислас, който по-късно е канонизиран и става покровител на Полша. 1241 г. –...