1588 са вече положителните проби на коронавирус у нас, щабът спира брифингите

02.05.2020 | 10:00
по статията работи: econ.bg
Тази сутрин на пресконференцията бе изчетена декларация от името на щаба, с която се благодари на медиите за отразяването на ситуацията около COVID-19 и се обявяват причините за решението за край на брифингите и това, че на журналистически питания ще се о
1588 са вече положителните проби на коронавирус у нас, щабът спира брифингите

Шефът на националния оперативен щаб за борба срещу коронавируса - Венцислав Мутафчийски, вече няма да се явява всеки ден на брифинг и да го дават по телевизора. Той и колегите му от щаба са преценили, че вече са омръзнали на народа и постоянното им появяване води до повече вреди, отколкото позитиви. Тази сутрин на пресконференцията бе изчетена декларация от името на щаба, с която се благодари на медиите за отразяването на ситуацията около COVID-19 и се обявяват причините за решението за край на брифингите и това, че на журналистически питания ще се отговаря не в ефир, а чрез преслужбата на министерство на здравеопазването или други здравни институции.

Мутафчийски липсваше в Министерски съвет, а актуалната ситуация около заразата бе изчетена от секретаря на щаба - д-р Димо Димов.

Нови 47 случаи са доказани чрез изследвания през последното денонощие, обащата бройка наброява 1588 души. Вече болен има и в област Разград, която бе единствената до момента, където коронавирусът не бе стигнал официално.

Трима починали има за последните 24 часа. Димов със съжаление обяви, че сред жертвите има и лекар. Това е първият случай на покосен от заразата медик, случаят е от Сливен.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...