1800 пострадали при насилие постъпват на година в Бърза помощ

13.04.2010 | 16:43
по статията работи:
В борбата срещу насилието слабости допускат всички институции, призна министър Цветанов
1800 пострадали при насилие постъпват на година в Бърза помощ

Около 1800 пострадали при криминални случаи постъпват на година в Бърза помощ. Статистиката е наблюдавана през последните три години, каза на форум срещу насилието директорът на Бърза помощ Георги Галев, цитиран от bTV.

Годишно приетите в Бърза помощ деца, ранени при криминално насилие, са 120, посочи той. За първото тримесечие на 2010 г. в Бърза помощ са приети 360 възрастни и 16 деца, пострадали при престъпни случаи. Анализът на данните сочи намаляване на криминалните случаи. Занижение на случаите на насилие има особено при децата, сочат данните на Бърза помощ.

Прави впечатление, че извън София случаите, по които Бърза помощ работи, са повече, отколкото в столицата, каза директорът. Той обясни това с по-координираните действия на районните центрове.

В борбата срещу насилието слабости допускат всички институции. Това посочи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. През последните години всеки неглижираше и се дистанцираше от проблемите в обществото, а всъщност всички ние трябва да се справим с тях, каза министърът. Цветанов изрази съмнение дали когато се говори за насилие - особено в медиите, това има превантивен ефект.

Част от решението на проблема с насилието е превенцията в училище, наред със семейната среда, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя посочи, че в Столичната община работят по проекти за превенция от насилието сред учениците.

Зам.-председателят на Народното събрание Лъчезар Иванов изтъкна ролята на родителите. Според него ако не бъде овладяна и забелязана агресията, проявена в детството, тя ще прерасне.  Гласност, решителност и смелост - това са трите неща, от които зависи борбата срещу насилието, каза градският прокурор на София Николай Кокинов.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...