2128 места свободни след третото класиране за прием след VII клас

05.08.2009 | 15:14
по статията работи:
24 994 уеници са се записали досега
2128 места свободни след третото класиране за прием след VII клас

Продължават дейностите по реализиране на приема след завършен VII клас, съобщават от Министерството на образованието, младежта и науката.

В момента се осъществява записването на ученици на свободните места след трето класиране (четвърто класиране) в училищата с прием след VII клас. Свободните места за четвъртото класиране са 2128 - 1400 профилирани паралелки и 728 професионални. Информация за тях може да се намери в РИО и приемащите училища. Заявленията за участие в IV етап на класиране и оригиналните документи на учениците се подават в училищата, за които се кандидатства.

Записаните до сега ученици са 24 994 - 16554 в профилирани паралелки и 8440 в професионални паралелки с прием след VII клас.

Кандидатите за профилираните и професионални паралелки тази година се бориха за 34 217 места, разпределени в 1018 профилирани и 459 професионални паралелки. 28 964 беше броят на подадените заявления за явяване на изпити след завършен VII клас. След първия етап на класиране са закрити 277 паралелки.

До 15 август началниците на регионалните инспекторати по образование ще утвърдят реализирания прием след VII клас за учебната 2009/2010 г. в профилираните и професионални паралелки.

Политиката на министерството за прием на ученици след VII клас е да предоставя възможности за по-широк избор на училище и вид обучение на учениците. По този начин се създават и условия за конкуренция между образователните институции.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...