2882 бензиностанции имат дистанционна връзка с НАП

19.01.2011 | 11:18
по статията работи:
От 11 януари 2011 г. до момента са извършени 765 проверки
2882 бензиностанции имат дистанционна връзка с НАП

2882 бензиностанции вече имат дистанционна връзка с НАП, съобщи изпълнителният директор на агенцията Красимир Стефанов в интервю пред Нова телевизия днес. Очаква се през следващите няколко седмици и по-малките обекти за търговия с течни горива, които не са успели да изпълнят законовото изискване в срок, да свържат фискалните си системи с приходното ведомство.

От 11 януари 2011 г. до момента са извършени 765 проверки на обекти за търговия с течни горива. Резултатът от тях е 428 неработещи и запечатани бензиностанции, които нямат връзка с приходната агенция, каза още Красимир Стефанов. Данните на агенцията обаче сочат, че по-голямата част от тези бензиностанции вече са предприели действия за да осигурят дистанционната връзка на касовите си апарати с информационната система на НАП.

Новото законово изискване за свързване на касовите апарати, бензиноколонките и резервоарите вече беше гласувано на първо четене от парламентарната комисия по бюджет и финанси, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Предвижда се след окончателното приемане на промените в законодателството, резервоарите, бензиноколонките и касовите апарати на всяка бензиностанция да се свържат в обща електронна система, която да подава данни в НАП.

По този начин ще се изпраща подробна информация за количеството налично гориво в обекта, за отчетеното като продадено на колонките и за натрупания оборот.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...