3593 са неподписаните документи във фонд "Земеделие" от началото на 2014 г.

21.07.2014 | 17:50
по статията работи: Мина Стойчева
Очаква се завършването на цялостната проверка на разплащателната агенция
3593 са неподписаните документи във фонд "Земеделие" от началото на 2014 г.

От началото на годината в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) общо 3593 документа не са били подписани показва проверка. Това потвърди изпълнителният директор на структурата Атанас Добрев. По неговите думи това са документи по различните схеми и мерки на ДФЗ, а не по проекти.

„Има 2000 проекта към тази бройка. Останалите са различни документи, включително текуща кореспонденция на структурата. Общо са 3593, 2000 проекта”, поясни Добрев.

По отношение на нарушенията в доклада за състоянието на разплащателната агенция, той каза, че не може да ги коментира. За документа шефът на ДФЗ обясни, че е от 180 страници, като той е бил описан от 17-членна комисия, секретар и председател на комисията, предаде агенция „Фокус“.

По думите на Атанас Добрев е необходимо да се изчака завършването на цялата проверка на структурата и чак след това да бъдат обявени загубите и състоянието на фонда като цяло.

Фондът трябва да работи в полза на България и всяко едно действие или бездействие досега, което е било издигнато стена пред фонда за обществото, ще я съборя. Кабинетът ми е отворен за всеки българин, който кандидатства и има проблеми”, коментира директорът на разплащателната агенция.

Ръководителят на фонд „Земеделие“ коментира, че все още не се знае колко души от предишното ръководство на структурата са уволнени. „Ще видя каква е експертизата на тези хора и дали имат щатове и места, дали могат да се върнат”, допълни той.

По думите на земеделския министър Димитър Греков има информация за 42 анулирани документа, съществуващи без електронен архив, както и 975 броя заверени номера без описание и електронен архив.

“Предстои да бъде подписан договор за довършване на работата по годишния доклад, който трябва да извърши сертифициращия орган”, каза днес (21 юли) зам.- министърът на земеделието и храните Явор Гечев.

По думите на заместник-изпълнителният директор на ДФЗ Атидже Алиева-Вели по мярка 121 остава да бъдат договорени 690 проекта. „Колегите са ги обработили, те са на финален етап преди договор. С решението на Министерски съвет ще имаме възможност да сключим договорите по тези проекти за около 200 млн. лева”, обясни тя.

Алиева допълни, че с тези 690 проекта ще бъде приключена обработката на всички 930 подадени проекта. „Вече имаме 130 сключени договори от настоящия бюджет, около 40 оттеглени, около 55 отхвърлени проекти, които не са отговаряли на изискванията по мярката. Така че с тези 690 проекта ще приключим обработката по целия прием и ще затворим договарянето по мярката”, разясни тя

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 19.03   238 г. – Гордиан I e провъзгласен от сената за антиимператор на Максимин Трак. Неговият син Гордиан II e сърегент. Двамата управляват само до 9 април. 238 г. е...