6218 собственици на ведомствени бензиностанции декларираха съоръжения пред НАП

10.03.2015 | 14:00
по статията работи: Десислава Маданска
Най-голям е броят на заетите в сферата на земеделието
6218 собственици на ведомствени бензиностанции декларираха съоръжения пред НАП
Снимка: Sxc.hu

6218 собственици на ведомствени бензиностанции и други задължени лица са подали в Националната агенция за приходите (НАП) данни за 12 335 собствени съоръжения за съхранение и зареждане с течни горива. 96% от притежаваните съоръжения и съдове са за съхранение и зареждане с газьол, сочи обобщената статистика на приходната агенция.

От информацията на данъчната служба се вижда, че най-много от задължените – 63%, имат бизнес в сферата на селското, горското и рибно стопанство. Съдове и съоръжения са декларирали и 693 собственици, работещи в областта на транспорта, складирането и пощите. Петима собственици са посочили като своя икономическа дейност създаване и разпространение на информация и творчески продукти, далекосъобщения.

От декларираните данни става ясно още, че за зареждане и съхранение с гориво се ползват най-много стационарни цистерни – 6 545 броя (52%), а на второ място се нареждат собствените бидони (варели) – 34% от общо декларираните съоръжения и съдове. Един собственик е декларирал също, че притежава вагон за съхранение на гориво.

Крайният срок, в който собствениците на ведомствени бензиностанции трябваше да деклраират съдовете си, бе 9 март. Броят на тези обекти в страната е 30 000.

Способите за осъществяване на по-строгия контрол - задължително инсталиране на нивомерна система в резервоарите за гориво и електронна връзка с данъчната агенция, са разписани в наредбата за регистриране и отчитане на продажбите в търговските области.  

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...