8000 л дизел без документи задържаха на Митница Свиленград

20.04.2010 | 09:48
по статията работи:
4800 лева е дължимият акциз за такова количество дизелово гориво
8000 л дизел без документи задържаха на Митница Свиленград

8000 литра дизелово гориво задържаха митничари от Митница Свиленград. Тази нощ, врайона на ГКПП Капитан Петко Войвода, митническите служители спрели за проверка два товарни автомобила с хасковска регистрация. Двата камиона пътували по отделно и по документи били празни, съобщават от Агенция "Митници".

При извършване на проверка е установено, че в едното превозно средство, в 16 метални варела с вместимост от по 200 литра, се превозват общо 3200 литра червеникава течност с мирис на дизелово гориво. В другия товарен автомобил са установени 4 пластмасови бидона с вместимост от по 1000 литра и 5 метални варела с вместимост от по 200 литра, съдържащи общо 4800 литра течност с мирис на гориво. Шофьорите и на двата камиона обяснили, че превозват "нафта за отопление" или просто "нафта". Те не представили документи, удостоверяващи заплащането, начисляването или обезпечаването на акциза, но обяснили, че нефтопродуктът е закупен в Гърция.

Превозваната общо 8000 литра течност с мирис на дизелово гориво е иззета за съхранение в склад на Митница Свиленград. Взети са проби по реда на Наредба № 3/18.04.2006г. на Министъра на финансите за лабораторен анализ и експертиза на превозваната течност.

4800 лева е дължимият акциз за такова количество дизелово гориво. При доказване на нарушението двата превозвачи ще платят двойния размер на дължимия акциз или общо близо 10 000 лева, а стоките, предмет на нарушение, ще бъдат отнети в полза на държавата.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 19.04   65 г. – разкрит е "Пизоновия заговор" срещу император Нерон. 548 г. – Тържествено е осветена базиликата Сан Витале в Равена от 27-ия епископ на...