8024 фирми са си получили дължимия ДДС през август

10.09.2013 | 15:10
по статията работи: Ралица Стоянова
При 94% от тях възстановеният данък е до 100 хил. лева
8024 фирми са си получили дължимия ДДС през август

Държавата е възстановила данък добавена стойност (ДДС) за 504,5 млн. лв. през август 2013 г., а общо 8024 фирми са получили дължимия данък. Това показват данните на Националната агенция за приходите.

При 7530 фирми, или 94% от общия им брой, възстановената сума е в размер до 100 000 лева. 42 от фирмите са получили ДДС до 1 до 5 млн. лева, 12 фирми - от 5 до 10 млн.  лева, 1 фирма - от 10 до 15 млн. лева. Само на 2 предприятия е възстановено ДДС за над 15 млн. лева. 

В началото на юли Министерството на финансите предприе спешни мерки за подобряване на ефективността на процеса по възстановяване на ДДС, отчитат от ведомството. Те включваха стриктно спазване на законоустановените срокове за възстановяване на данъка, както и въвеждане на принцип на възстановяване на ДДС по поредност на подадените справки декларации с деклариран ДДС за възстановяване.

Министерството на финансите предприе и извършването на анализ на структурата на невъзстановения ДДС и причините за неговото невъзстановяване, както и публикуване на ежемесечна информация за възстановения ДДС през съответния месец.

За периода 1-12 юли държавата възстанови ДДС в размер на 454 млн. лв. 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Старият вампир извежда малкото вампирче за първото му среднощно пиршество. Набелязват жертва, малкото забива зъби и започва да смуче кръв, по едно време се спира и пита баща си: - Тате, до последна...
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...