"Няма пазар за култивираните черноморски миди. Цялото производство отива за нуждите на ресторантите в района на Варна". Това заяви в специално интервю за Econ.bg Панайот Дяков, управител на фермата за прозводство на култивирани миди „Дълбока Бг", намираща се край Каварна.
Според него държавата не прави нищо за този тип производство. "На този етап не виждам признаци, че нашите миди ще намерят място на външни пазари", допълни Дяков.
На въпрос дали възнамерява да разшири производството, Дяков категорично заяви:
„Ако някой ни гарантира, че в точно определен месец на тази година ще ни купи 50 тона миди, мога да си направя сметката как да разширя производството".
По време на разговора стана дума и за проблемите, пред които е изправено миденото производство.
Вижданията на управителя на мидената ферма може да прочетете в Рубриката „Интервю" на Econ.bg