Бургаската индустриална камара и търговско-промишлената палата в Къркларели са започнали съвместен проект за насърчаване и разширяване на производството на храни и напитки в пограничните области.
Той се изпълнява в рамките на трансграничното сътрудничество между България и Турция, като българската страна е ръководеща, а турската - партньор по проекта, пише БНТ.
Проектът се финансира от европейските фондове по програмата за трансгранично сътрудничество. Стойността му е 64 000 евро, а реализацията ще продължи 9 месеца. Ще бъдат създадени
информационно-координационни центрове в Бургас и в Къркларели, ще се организират семинари, практически занятия за обмяна на практики и опит.
Целта е да се активизира сътрудничеството между малките и средни предприятия за производство на храни и напитки в двете страни. Чрез обмяна на опит и на технологии, според организаторите, ще се
увеличи и производствената дейност на сродните фирми в областите от двете страни на границата.