Българските биопродукти са безопасни, качествени и истински, се посочва в съобщение до медиите на асоциация "Биопродукти".
От сдружението припомнят, че последните данни от Германия окончателно са опровергали съмненията за опасни биокраставици като причинители на заболяванията през последния месец. Може да се
предполага, че най-вероятно става въпрос за замърсяване при обработката, транспорта или опаковането на хранителни продукти.
Българското биоземеделие търпи сериозни щети от манипулативната информация за биокраставици - причинители на смъртоносна инфекция, тъй като страната ни е най-големите производител на биокраставици
в ЕС, пише в пресинформацията, цитирана от Dariknews.bg.
Във връзка с появили се спекулации за етикетирането на биопродуктите в България, от сдружението са категорични, че у нас те преминават през система за сертификация и последващ контрол и по този
начин отговарят на изискванията на Европейската комисия. Логото на биопродуктите е стандартизирано, а задължителният съпътстващ код дава допълнителна информация за произхода и сертифициращия
орган, обясняват от сдружението. Понятията "еко", "био" и "органик" са защитени от закона и могат да се използват само при наличие на сертификат, се подчертава в съобщението.