Захарта и пилешкото месо поскъпват, олиото и брашното запазват цените си от предишните седмици. Това става ясно от тазседмичните отчети на Министерството на земеделието и храните.
Цената на дребно на захарта се покачва в почти цялата страна като най-евтино тя се търгува в Пазарджик, за 2.17 лева на килограм, най-скъпо във Варна за 2.57. Поскъпването в черноморския град е с 10 стотинки за седмица.
Между 2.75 стотинки и 3,42 стотинки е цената на литър олио в страната, като най-скъпо го купуват отново във Варна, информира БНР.
Във Враца и София пък се продава най-скъпото брашно. Общата статистика за този артикул обаче показва, че ценовите равнища се запазват сравнително устойчиви като в някои области се отчита спад с около два, три процента.
През изминалата седмица средните цени на едро на охладеното пилешко месо са в диапазона между 3.70 и 4.70 за килограм. Поскъпване се отчита в шест области за страната.