Инвестициите в преработвателната индустрия са изключително полезни за българското земеделие, констатира министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков.
Чрез капиталовложенията в този сектор се повишава търсенето на местни земеделски суровини и продукти, обясни той по време на откриването на обновена линия за производство на шоколадов десерт във фабриката на "Нестле" в София. На събитието присъстваше и заместник министър-председателят по икономическото развитие Даниела Бобева.
Греков увери, че за работата на новото съоръжение ще се използват българско брашно и мляко. Той допълни, че ще бъдат създадени и нови работни места, което ще окаже положителен ефект върху икономиката.
12,8 млн. лв. са били инвестирани за обновяване на производствената линия. С реновираното съоръжение компанията ще произвежда шоколадови десерти за износ. Заетите във фабриката на "Нестле" в София са над 730 души, а с пускането на новата линия техният брой ще нарасне с над 100 души.