Каква е тайната зад един от символите на Италия? Как се произвежда традиционното Амароне и какво представлява апасименто? Отговор на тези въпроси ще даде Андреа Дал Чин, който е сред гостуващите лектори по време на форума DiVino.Taste, който ще се проведе на 19 и 20 ноември в София.
Той ще повдигне завесата и ще сподели с българските си колеги и с всички ценители, как се получава италианската гъста магия, наречена Амароне.
След лекцията присъстващите ще имат възможност да дегустират три вина: Masianco 2010, Campofiorin 2007 и Costasera Amarone 2007.
Андреа Дал Чин е дипломиран специалист по лозарство и енология от Istituto Enologico of Conegliano Veneto. Той е заемал поста мениджър производство в много италиански и
чужди компании, а от 2002 до сега ръководи енологичния сектор в Masi Agricola.
За да присъствате на лекцията на Андреа Дал Чин Апасименто е достатъчно да имате билет за изложбената част или да сте участник в някой от майсторските класове от програмата на DiVino.Taste.
*Сайтовете iNews.bg и Jenite.bg, част от медийната група на 3Бей.бг АД, към която принадлежи и Econ.bg, са медийни партньори на изложението.