Как се прави Амароне? А какво е апасименто?*

17.11.2011 | 14:24
по статията работи:
Отговор на тези въпроси ще бъде даден по време на форума DiVino.Taste
Как се прави Амароне? А какво е апасименто?*

Каква е тайната зад един от символите на Италия? Как се произвежда традиционното Амароне и какво представлява апасименто? Отговор на тези въпроси ще даде Андреа Дал Чин, който е сред гостуващите лектори по време на форума DiVino.Taste, който ще се проведе на 19 и 20 ноември в София.

Той ще повдигне завесата и ще сподели с българските си колеги и с всички ценители, как се получава италианската гъста магия, наречена Амароне.

След лекцията присъстващите ще имат възможност да дегустират три вина: Masianco 2010, Campofiorin 2007 и Costasera Amarone 2007.

Андреа Дал Чин е дипломиран специалист по лозарство и енология от Istituto Enologico of Conegliano Veneto. Той е заемал поста мениджър производство в много италиански и чужди компании, а от 2002 до сега ръководи енологичния сектор в Masi Agricola.

За да присъствате на лекцията на Андреа Дал Чин Апасименто е достатъчно да имате билет за изложбената част или да сте участник в някой от майсторските класове от програмата на DiVino.Taste.

 

*Сайтовете iNews.bg и Jenite.bg, част от медийната група на 3Бей.бг АД, към която принадлежи и Econ.bg, са медийни партньори на изложението.

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 31.01   1862 г. – Американският астроном Алвън Кларк първи наблюдава бледо бяло джудже, компаньон на най-ярката звезда на небосклона – Сириус. 1878 г. – По време...