Макар у нас през последните години сватбите да не са толкова актуални, по света хората, особено известните, продължават да държат на традициите. И на всяко такова събитие едно от най-важните неща е тортата. Затова ви представяме най-скъпите сладки изкушения, с които популярните личности са черпили гостите си.
Вижте специалната класация на сайта Daily Meal, който събра 5-те най-впечатляващи сладкиша. Сумите на тези торти определено не са по джоба на всеки, но пък със сигурност са много вкусни.
Един от безспорните фаворити в класацията само ще го споменем, тъй като не е ясно точно колко е излязъл на младоженците. Това е внушителната 5-етажна оранжева тортата от сватбата на Доналд Тръмп и Мелания Кнаус. Със сигурност можем да ѝ отредим някое от челните места.
Лидерската позиция обаче е за бялото чудо на Уилям и Кейт, което струва цели 80 хил. долара. Неин дизайнер е Фиона Кеърнс, която решила да експериментира с плодов вкус, покритие от бял крем и 900 захарни цветчета (общо 17 вида – английска роза, шотландски бодил, уелски нарцис, ирландска детелина, момина сълза...).
Сребърният медал в подредбата е за торта, която струва два пъти по-малко – тази на принцеса Даяна и принц Чарлз. При нея също заложили на белия крем, комбиниран с рози, лилии и орхидеи, както и с герба на кралското семейство. Твърди се, че изработването на детайлите отнело цели 14 седмици. Това 150-сантиметрово изкушение било само една от всички 27 торти, които били сервирани по време на сватбата.
Следва 12-етажната торта на Лайза Минели и Дейвид Гест, която също е 40 хил. долара. Тази красота била страхотно предизвикателство за сладкарите. Освен това е в необичайни цветове за подобно събитие – червено, черно, сребърни листенца и лилави захарни рози.
Страхотният комик Еди Мърфи и любимата му Никол Мичел пък се изръсили 25 хил. долара. Двамата минаха под венчилото през 1993 г., а сладкишът, който гостите им едва ли някога ще забравят, бил обсипан със захарни рози. Челната петица завършва с избора на Ким Кардашиян и Крис Хъмфри, които похарчили 20 хил. долара за сладкиш. Автор на 240-сантиметровата торта с тегло 272 кг е Патрик Хансен.