Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов заяви, че подкрепя само частично предложението на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) услугата all inclusive да се
предлага само в хотели с 4 или 5 звезди, както и да се поставят условия местата за хранене в хотелите, предлагащи тази услуга, да са 60% от местата за настаняване.
"Категорично подкрепям, че не може хотелите със 100 легла да имат по 30 места за хранене, но според мен съотношението за местата за хранене спрямо леглата трябва да е 50 на 100", коментира
той. Министърът обясни, че не може да се ограничават хотелите с по-малко звезди да предлагат услугата all inclusive, стига да отговарят на хигиенните изисквания и да разполагат с места за хранене
на половината, колкото са леглата им.
Припомняме, вчера директорът на БАБХ Йордан Войнов лансира идеята да се забрани услугата all inclusive в хотелите, които са с три и по-малко звезди.
Според него тризвездните хотели могат да предлагат услугата, само ако могат да осигурят места в столовата, равни на 60% от легловата си база. Той даде пример като посочи, че ако легловата база е
100 места, то капацитетът на местата за изхранване трябва да е 60.
Войнов заяви, че скоро БАБХ се е натъкнала на места, в които легловата база е 100 легла, а местата за хранене са 30, което е недопустимо.