Основните нарушения при проверките на заведенията за обществено хранене по черноморските курорти е използването на животински продукти с изтекъл срок на годност. Това съобщи генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба (НВМС) д-р Йордан Войнов. Основният проблем според него е, че заведенията за обществено хранене, както и малките хранителни магазини, които изцяло работят със суровини от животински произход, се водят на регистрация в РИОКОЗ, предаде Dariknews.bg.
Координацията между двете служби е затруднена, което възпрепятства провеждането на по-ефективни проверки. Войнов обясни, че ветеринарната служба трябва да е получила първа сигнал за нередност, за да влязат на проверка в такива обекти.
НВМС отговаря предимно за предприятия, складове на едро и специализирани продукти от животински произход.