Разликите в червения пипер се дължали на времето

14.04.2011 | 17:21
по статията работи:
Нямало разлика в предлаганите на българския пазар стоки в сравнение в тези в Западна Европа
Разликите в червения пипер се дължали на времето

Във връзка с вчерашната информация, че водещи мултинационални компании за храни и напитки опаковат продукти с различно качество, предназначени за доставяне в различни европейски страни, под едно и също наименование, днес две от компаниите излязоха с позиции по въпроса.

От "Нестле България" уверяват, че всички продукти на компанията са произведени при еднакво строги стандарти за качество за всички пазари, на които се дистрибутират и предлагат. Те напълно отговарят на местното и европейско законодателство и на международните стандарти.

Nescafe Gold предлагано в Източна Европа се произвежда по същите качествени стандарти, както и в Западна Европа. Видовете кафе, използвани за различните рецепти са еднакви в цяла Европа, отговарят на най-високите стандарти за качество.

От друга страна от фирмата-производител на подправки "Котани" заявиха, че със сигурност няма разлика по отношение на качеството в една или друга страна. В информацията, разпространена от "София прес", се посочва още, че фирмата имала единен стандарт за качество, който тя държи да се спазва.

Припомняме ви че според разпространените резултати пиперът за българския пазар съдържал твърде много стрити или наранени семена, като нежелателните примеси възлизат на 10%. Червеният пипер за България съдържа само 108.9 грама екстракт от червен пипер на килограм при близо 140 грама на килограм в пакетите за австрийския пазар.

Откритите разлики могат да бъдат обяснени с различните партиди на суровини, различно време на производството и свързаните с това промени в оборота. По този повод производителят на пипер коментира, че качеството на предлаганите продукти се влияе от климатичните промени. Стоки, които не отговарят на качеството, се изхвърляли.

Червеният пипер е продукт, който губи цвета си, ако се съхранява по-дълго. В зависимост от времето на прибиране на реколтата и времето на производство, продуктите, които са по-близо до края на срока на годност, са по-отдалечени от средните норми на стандарта, отколкото продуктите, които са току-що произведени, става ясно още от представената позиция.

Капсантинът е естествен оцветител, който за съжаление намалява поради окисляване по време на общите условия за съхранение.

Следователно различните резултатите от анализа може да се получат в зависимост от условията, датата на изтичане и съхранение на опаковките. В никакъв случай тези различия не може да се разглеждат като доказателство, че качеството на продуктите се различава в различните страни, коментират още от "Котани".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 17.12   546 г. – Крал Тотила завладява Рим. 1538 г. – Папа Павел III отлъчва от църквата английския крал Хенри VIII. 1777 г. – Франция първа признава...