Сладоледът и дюнерите са най-опасни в летните жеги. Потребителите трябва да внимават, когато купуват от тези храни. Това заяви в ефира на Радио "Фокус" д-р Любомир Кулински, директор Дирекция "Контрол на храните" в Агенцията по безопасност на храните.
Начинът, по който се приготвя храната, трябва да бъде по най-добрия начин с добра лична хигиена, защото това са най-важните елементи за осигуряване на здравословното хранене на децата с годни и качествени продукти, каза още д-р Кулински. Той подчерта, че в по-старите лагери досега не са предприемани необходимите ремонтни дейности.
Може би на места има и стар инвентар, който вече е за смяна и предписанията на колегите обхващат всички пунктове, които те са сметнали при проверката, че може да се получи разминаване с нормите за здравословно и правилно хранене, уточни експертът. Той призова потребителите да четат внимателно етикетите на храните, за да са сигурни, че това, което купуват е годно за консумация.