Чуждестранни туристи се оплакват от ол инклузива в луксозните хотели по родното Черноморие. Те се оплакват, че с всяко изминало лято менюто става все по-бедно и не може да се нарече апетитно. По думите на летовници цените са прекалено високи за храната, която им се сервира, пише в-к „Телеграф“.
Оказва се, че в повечето родни хотели предлагат фалшив алкохол, а безалкохолните имат силен аромат на химикали. Заедно с това липсва всякакво разнообразие на т.нар. шведски маси. Готвят се най-вече картофи и тестени ястия. Най-често за обед има различни видове пици и спагети.
От ниското качество на ол инклузива в четири и пет-звездни хотели у нас се оплакват летовници отседнали какво в Северното, така и в Южното Черноморие. По думите на туристите менюто няма нищо общо с това, което са очаквали.
„Хотели получават от хипермаркети евтини храни с изтичащ срок на годност за туристически пакети ол инклузив. Вместо да ги дават в екарисажите, ги дават на ол инклузива”, обяснява се специалист по контрола на храните.
„Системата привлича нископлатежни гости. Това води и до предлагането на много некачествени храни поради слабия контрол и изобщо заради трудностите при контролирането. Един храноден на турист при системата ол инклузив е под 20 лв.”, казва председателят на Варненската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите Димитър Лефтеров.