Хотелиери и ресторантьори от Пловдив планират увеличване на цените и дори съкращаване на персонал и заплати. Причина за недоволството и крайните мерки са по-високите с близо 10% цени на електроенергията, информира Нова телевизия.
По-скъпият ток поставя на изпитание бранша.Част от собствениците на ресторанти ще увеличат цените с по 20-30 стотинки на ястие. Други пък ще предлагат промоции, чрез които от една страна ще повишат оборота, а от друга ще пощадят и клиентите си. Въпреки това обаче ако цените в ресторантите се повишат, клиентите най-вероятно ще се окажат от консумацията на по-скъпи ястия.
Повечето собственици чакат да видят новите си сметки за ток и едва след това ще преценят с колко и кога да вдигнат цените.
В същото време, Националната асоциация на ресторантьорите вече готви бунт и смята след две седмици да протестира пред Народното събрание.