Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро в България, се увеличи тази седмица с 0,86 на сто до 2,472 пункта. От началото на годината равнището му скочи с 6,74%.
Оранжерийните домати поскъпват с 12% до 4,12 лева за килограм през последната седмица. Цената на оранжерийните краставици скача с 6% и вече е 5,99 лева за килограм. Червените чушки падат с 1,2% до 4,15 лева за килограм в края на седмицата.
Картофите поевтиняват с 4% и се продават по 1,19 лева за килограм, а морковите скачат с 6,7 процента - 1,28 лева за килограм. Зелето поевтинява с 5 стотинки и се търгува по 0,80 лева за килограм. Ябълките поевтиняват с 3,5% и се купуват по 1,38 лева за килограм. Лимоните се купуват по 2,40 лева за килограм. Портокалите поскъпват с 5,1% и се търгуват по 1,84 лева за килограм, мандарините се купуват по 2,31 лева за килограм. Бананите се продават по 3,19 лева за килограм.
Кравето сирене поскъпва с 0,7% и се търгува по 11,43 лева за килограм, а кашкавалът тип "Витоша" се купува с 0,3% повече - до 18,15 лева за килограм. Олиото поевтинява с 5,1% и се продава по 3,90 лева за литър. Пилешкото месо поскъпва с 1,3% до 6,30 лева за килограм. Захарта поевтинява с 1,9 на сто и се продава по 2,52 лева за килограм в края на седмицата. Брашно тип "500" поскъпва с 0,7% до 1,38 лева за килограм.