Индексът на тържищните цени на хранителните стоки се задържа през тази седмица на ниво 1,698 пункта. Това съобщава БТА, позовавайки се на информация на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Оранжерийните краставици са с 13,5 на сто по-висока цена и се продават средно по 2,10 лв. за килограм. Оранжерийните домати поскъпват с 3,3 на сто - до 1,86 лв. за килограм. Картофите поскъпват с 5,0 на сто и се продават средно по 0,60 лв. за килограм. Цената на зелето се понижава с 4,9 на сто - до 0,39 лв. за килограм. Зрелият фасул се търгува без промяна - по 2,22 лв. за килограм. Зелените чушки поскъпват с 8,9 % и се продават по 1,10 лв. за килограм. Цената на чесъна се повишава през седмицата с 18,9% - до 6,78 лв./кг.
Ябълките се продават средно по 0,90 лв. за килограм. Цената на лимоните се понижава със 5,9 на сто - до 1.59 лв. за килограм. Гроздето поскъпва с 23,8 на сто - до 2,13 лв. за килограм на едро.
Захарта се продава средно по 1,32 лв. за килограм. Цената на олиото на едро се повишава с 4 ст. - до 2,47 лв. за литър. Брашното тип "500" се продава по 0,88 лв. за килограм.
Кашкавалът "Витоша" поскъпва с 0,8 на сто и се продава по 9,69 лв. за килограм. Цената на кравето сирене се намалява с 0,4 % - до 4,44 лв. за килограм на едро. Яйцата се продават по 0,16 лв. за брой.