Отпускане на целева помощ за транспортно обслужване и ползване на телефонен пост

 

Право на месечна целева помощ за транспортно обслужване и ползване на аналогов или цифров жичен телефонен пост имат: инвалиди с намалена работоспособност 71 и над 71 на сто, както и инвалиди с намалена работоспособност от 50 до 70 на сто със заболявания на долните крайници; деца с трайни увреждания до 16 годишна възраст. Право на месечна помощ при ползване на телефонни услуги имат само инвалидите с намалена работоспособност с над 90 на сто и с определена чужда помощ. Помощта за транспортно обслужване се отпуска при условие, че доходът на член от семейството за предходния месец е по-нисък от трикратния размер на гарантирания минимален доход. Размерът на помощта за транспортно обслужване е 15 на сто от гарантирания минимален доход, а на тази за ползване на телефонни услуги – 20 на сто от гарантирания минимален доход.

  • Подава се молба-декларация по образец до дирекция "Социално подпомагане" по постоянен адрес;
  • Прилага се експертно решение на ТЕЛК; НЕЛК или РЕЛКК;
  • Прилага се протокол от лекарската консултативна комисия;
  • Прилагат се документи за доходи от трудови и/или приравнени на тях правоотношения, извършване на услуги с личен труд, дейности в областта на селското, горското и водното стопанство, стипендии;

Въз основа на молбата се изготвя социален доклад по образец, на основата на който директорът на дирекция "Социално подпомагане" издава заповед.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив