ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 207 ОТ 6 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 107 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ПРОГРАМИТЕ, СЪФИНАНСИРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОНД ЗА РЕГИОНАЛНО

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 207 ОТ 6 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 107 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2014 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА РЕДА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ ПО ПРОГРАМИТЕ, СЪФИНАНСИРАНИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОНД ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ, ЕВРОПЕЙСКИЯ СОЦИАЛЕН ФОНД, КОХЕЗИОННИЯ ФОНД НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОНД ЗА МОРСКО ДЕЛО И РИБАРСТВО ЗА ПЕРИОДА 2014 - 2020 Г. (ДВ, БР. 42 ОТ 2014 Г.)

В сила от 14.08.2015 г.
Обн. ДВ. бр. от 14 Август 2015г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се отменя.
§ 2. В , в основния текст думите "програма или процедура, финансирани" и запетаята пред тях се заличават.
§ 3. В след думите "управляващия орган" се добавя "или междинното звено".
§ 4. В се добавя "(ИСУН 2020)".
§ 5. В се изменя така:
"(6) Всяко изменение на индикативната годишна работна програма се одобрява от Комитета за наблюдение на съответната програма. В срок до 7 работни дни от одобрението измененията се публикуват и се изпращат на Съвета за координация при управлението на средствата от Европейския съюз за информация."
§ 6. В след думите "формуляр за кандидатстване" се поставя запетая и се добавя "формуляр за кандидатстване за системен проект".
§ 7. В се правят следните изменения:
1. В ал. 1, т. 1 след думите "проектно предложение" се поставя запетая, а думите "чрез формуляр за кандидатстване, изготвен" се заменят с "изготвено".
2. В ал. 3:
а) в т. 1 след думите "проектно предложение" се поставя запетая, а думите "чрез формуляр за предварителен подбор, изготвен" се заменят с "изготвена";
б) в т. 4 след думите "проектно предложение" се поставя запетая, а думите "чрез формуляр за кандидатстване, изготвен" се заменят с "изготвено".
§ 8. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 след думите "съответната програма" съюзът "и" се заменя със запетая и накрая се добавя "и в ИСУН 2020".
2. В ал. 8 след думите "по чл. 7, ал. 1" съюзът "и" се заменя със запетая, а след думите "съответната програма" се добавя "и в ИСУН 2020".
§ 9. В след думите "съответната програма" съюзът "и" се заменя със запетая, а след думите "на портала по чл. 7, ал. 1" се добавя "и в ИСУН 2020".
§ 10. В се правят следните изменения и допълнения:
1. Алинея 3 се изменя така:
"(3) Председателят на комисията е щатен служител на управляващия орган."
2. Създава се нова ал. 4:
"(4) Секретарят/секретарите на комисията са щатни служители на управляващия орган или на второстепенен разпоредител с бюджет към ръководителя на администрацията, в рамките на която се намира управляващият орган."
3. Досегашните ал. 4 - 7 стават съответно ал. 5 - 8.
4. Досегашната ал. 8 става ал. 9 и в нея думите "по ал. 7" се заменят с "по ал. 8".
5. Досегашната ал. 9 става ал. 10 и в нея думите "по ал. 7" се заменят с "по ал. 8".
§ 11. В , изречение второ след думите "заседанията на комисията" се добавя "и имат право да преглеждат работата й в ИСУН 2020".
§ 12. Създава се :
"Чл. 23a. (1) Когато оценката на проектни предложения се извършва в ИСУН 2020, председателят уведомява ръководителя на управляващия орган чрез ИСУН 2020 за приключване на работата на оценителната комисия.
(2) В срок до 10 дни от уведомяването по ал. 1 ръководителят на управляващия орган извършва проверка в ИСУН 2020 на работата на оценителната комисия и издава решение за:
1. одобряване работата на оценителната комисия и предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по предложените проекти;
2. връщане на оценката на оценителната комисия за преразглеждане, като посочва основанията за това;
3. отхвърляне на оценката и за прекратяване на процедурата, като посочва основанията за това.
(3) Когато по съответната процедура се извършва предварителен подбор, в срока по ал. 2 ръководителят на управляващия орган издава мотивирано решение за приключване на етапа на предварителен подбор, с което се одобрява оценката и се допускат одобрените кандидати да подадат формуляр за кандидатстване, или за прекратяване на процедурата.
(4) Ръководителят на управляващия орган може да определи длъжностно лице от управляващия орган, което да извърши проверката от негово име, което се удостоверява в ИСУН 2020, след което издава решение по ал. 2 или 3."
§ 13. В основният текст се изменя така:
"(1) Решенията по чл. 23, ал. 1, т. 1 и по чл. 23а, ал. 2, т. 1 съдържат:".
§ 14. В след думите "решението по чл. 23, ал. 1, т. 1" се поставя запетая, добавя се "съответно по чл. 23а, ал. 2, т. 1" и се поставя запетая.
§ 15. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 2, т. 1 след думите "съответната програма" съюзът "и" се заменя със запетая и накрая се добавя "и в ИСУН 2020".
2. Създава се нова ал. 5:
"(5) Когато за извършване на оценката на проектни предложения е определено междинно звено, решението по т. 4 се издава в срок до 5 работни дни от издаването на решението на междинното звено за одобряване на проектното предложение и при одобрена инвестиционна програма, когато е приложимо."
3. Досегашната ал. 5 става ал. 6 и се изменя така:
"(6) В случаи на установени в процеса на оценка непълноти и/или нередовности на проектното предложение конкретният бенефициент се поканва в разумен срок от съобщаването да ги отстрани с указание, че неотстраняването им може да предизвика отхвърляне на проектното предложение. Срокът по ал. 3 спира да тече до датата на отстраняване на непълнотите и/или нередовностите."
4. Досегашните ал. 6 - 10 стават съответно ал. 7 - 11.
§ 16. Създава се :
"Чл. 28а. (1) Управляващите органи могат да предоставят безвъзмездна финансова помощ за финансиране на еднотипни и повтарящи се дейности, свързани с предоставяне на услуги с национално или регионално покритие на физически лица, на конкретни бенефициенти, които предоставят съответната услуга по силата на нормативен акт.
(2) Предоставянето на помощта по ал. 1 се извършва на следните етапи:
1. представяне на управляващия орган от бенефициента на проектно предложение за системен проект;
2. оценка от управляващия орган на проектното предложение за системен проект по отношение на критериите за административно съответствие и за допустимост на разходите, включително за съответствието му с одобрените от съответния Комитет за наблюдение критерии за избор на операции;
3. издаване на решение на ръководителя на управляващия орган за одобряване на системния проект;
4. сключване на договор/издаване на заповед за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.
(3) Оценката на проектното предложение за системен проект се извършва в срок до 30 дни от датата на подаването му.
(4) Решението по ал. 2, т. 3 се издава в срок до 5 работни дни от изтичането на срока по ал. 3."
§ 17. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В т. 1 съюзът "и" се заличава и накрая се добавя "и в ИСУН 2020".
2. Точки 6 и 7 се изменят така:
"6. в срок до 5 работни дни след изтичането на срока по т. 5 ръководителите на управляващите органи на програмите, по които се отпуска помощта, издават общо мотивирано решение за:
а) одобряване на оценителния доклад и предоставяне на безвъзмездна финансова помощ;
б) връщане на оценителния доклад за преразглеждане, като се посочват основанията за това;
в) отхвърляне на оценителния доклад и прекратяване на процедурата, като се посочват основанията за това;
7. ръководителите на управляващите органи на програмите, по които се отпуска помощта, издават обща заповед или сключват договор с бенефициента за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за всяко от проектните предложения, одобрени за финансиране."
§ 18. В след думите "съответната програма" съюзът "и" се заменя със запетая и след думите "на портала по чл. 7, ал. 1" се добавя "и в ИСУН 2020".
§ 19. В допълнителните разпоредби се създава нов :
"§ 2. (1) Доколкото друго не е предвидено в приложимото за тях европейско законодателство, безвъзмездна финансова помощ по програмите, съфинансирани от фонд "Убежище, миграция и интеграция" и фонд "Вътрешна сигурност", се предоставя при условията и по реда на постановлението от ръководителя на отговорния орган на съответния фонд. Ръководител на отговорния орган е директорът на административната структура, определена да изпълнява функциите на отговорен орган.
(2) При предоставянето на безвъзмездна финансова помощ от програмите по ал. 1:
1. документите и информацията, за които се изисква публикуване съгласно постановлението, се публикуват единствено на електронната страницата на съответния фонд;
2. подаването на проектни предложения и комуникацията между кандидатите и отговорния орган се осъществява на хартиен носител;
3. ръководителят на администрацията, в рамките на чиято структура се намира отговорният орган, утвърждава образеца на индикативната годишна работна програма по чл. 7, ал. 2 и образците на формуляр за кандидатстване и формуляр за предварителен подбор по чл. 8, ал. 2;
4. индикативната годишна работна програма не подлежи на съгласуване и одобрение съгласно реда, предвиден в чл. 7, ал. 4 - 7."
§ 20. В преходните и заключителните разпоредби досегашните § 2 - 10 стават съответно - .
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив