ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 77 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 5 МАРТ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 193 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1993 Г. ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ И КОНТРОЛ НА РЕЖИМА ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С ВОЕННА И С

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 77 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 5 МАРТ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 193 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1993 Г. ЗА ЗАКРИВАНЕ НА ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА КОМИСИЯ ЗА РЕГУЛИРАНЕ И КОНТРОЛ НА РЕЖИМА ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ТЪРГОВИЯ С ВОЕННА И СПЕЦИАЛНА ПРОДУКЦИЯ И НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕНИЯ СЪВЕТ ПО ОТБРАНИТЕЛНО-МОБИЛИЗАЦИОННАТА ПОДГОТОВКА НА СТРАНАТА И ЗА СЪЗДАВАНЕ НА МЕЖДУВЕДОМСТВЕН СЪВЕТ ПО ВЪПРОСИТЕ НА ВОЕННОПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС И МОБИЛИЗАЦИОННАТА ГОТОВНОСТ НА СТРАНАТА

Обн. ДВ. бр. от 11 Март 1997г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В чл. 3 ал. 2 се изменя така:
"(2) Предлага на Министерския съвет деблокирането на военновременни запаси и държавни резерви."
§ 2. В чл. 4 се правят следните изменения:
1. Алинеи 1, 2 и 3 се изменят така:
"(1) Определя състава на Междуведомствения съвет, включващ двама съпредседатели, секретар и членове, съгласно приложението.
(2) Съпредседатели на Междуведомствения съвет са заместник министър-председател, определен със заповед на министър-председателя, и министърът на отбраната, упражняващи функциите си самостоятелно.
(3) Секретарят на Междуведомствения съвет се назначава от министър-председателя. Той отговаря за текущия контрол по изпълнението на решенията на съвета."
2. В ал. 5 думата "председателя" се заменя със "съпредседателите".
§ 3. В приложението към чл. 4, ал. 1 се правят следните изменения:
1. В т. 1 думата "председател" се заменя с "двама съпредседатели".
2. В т. 2 думите "зам.-председатели" се заменят с "главни експерти".
§ 4. В чл. 4, т. 3 от приложение № 1 към чл. 1 от Постановление № 312 на Министерския съвет от 1996 г. за определяне на основните функции, задачи и численост на Главно управление "Държавен резерв и военновременни запаси" и приемане на Наредба за държавни резерви и военновременни запаси думите "и пред Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната" се заличават.
§ 5. В Правилника за дейността на Междуведомствения съвет по въпросите на военнопромишления комплекс и мобилизационната готовност на страната, приет с Постановление № 51 на Министерския съвет от 1994 г. (обн., ДВ, бр. 29 от 1994 г.; изм., бр. 57 от 1995 г. и бр. 21 от 1996 г.), се правят следните изменения:
1. Член 7 се изменя така:
"Чл. 7. (1) Съпредседателите на Междуведомствения съвет:
1. представляват съвета;
2. ръководят работата на съвета;
3. внасят за разглеждане от Министерския съвет приети от Междуведомствения съвет проекти на нормативни актове и информации;
4. подписват документи, произтичащи от функциите на съвета.
(2) Съпредседателят - заместник министър-председател, в това си качество може да възлага задачи на министерствата и другите ведомства, произтичащи от функциите на Междуведомствения съвет.
(3) В отсъствие на съпредседателите на Междуведомствения съвет правомощията им, с изключение на тези по чл. 7, ал. 2, се упражняват от секретаря на съвета."
2. Член 8 и чл. 17, ал. 1 се отменят.
§ 6. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив