„Дни на българското месо“, които се организират от Асоциацията на месопреработвателите в България с финансовата подкрепа на МЗХГ и ДФ „Земеделие“.
За първи път тази година на 11-ти и 12-ти октомври по време на най-голямото изложение по животновъдство до Сливен ще си дадат среща производители, преработватели, кулинари, професионалисти и почитатели на българското месо и месни продукти.
Програмата на „Дните на българското месо“ включва:
* Изложба на малки и средни месопреработвателни фирми, с демонстрации и дегустации;
* Вкусни състезания, много забавления и изненади – Кулинарен Конкурс „Да сготвим заедно“, Кулинарно шоу „Детска фантазия“;
* Състезание за професионалисти „Майстор месар“ за сформиране на национален отбор, който ще представи България на световното първенство по транжиране в Сакраменто, САЩ през 2020 г.