Откриване на хранителната програма на ЕС

гр. София
13.09.2012

На 13 септември 2012 г. (четвъртък)  в 9.30 часа ще бъде даден старт на програма "Благотворителност". Това ще се случи в пункт "Стрелбище" (ул.”Златни врата”№15 - офис на БЧК– София). Участие в събитието ще вземат премиерът  министър-председателят Бойко Борисов, министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов и председателят на Българския Червен кръст Христо Григоров.

От 13 септември до 2 октомври столичната организация на БЧК ще осъществи първия транш за предоставяне на хранителни продукти по програмата. Схемата се прилага от ДФ „Земеделие” в партньорство с Българския Червен кръст (БЧК) и Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

По смисъла на “Наредба №18 за условията и реда за разпределяне на храни от интервенционните запаси за най-нуждаещите се лица” (изм. и доп. от 26.07.2012 г) бенефициенти по програмата ще бъдат:

  • лица, получавали целеви помощи за отопление през 2011/2012 г. (Наредба № РД-07-5 от 2008 г.)
  • майки (осиновителки), получавали през 2011 г. месечни помощи за отглеждане на дете до една година (чл.8, ал.1 от Закона за семейни помощи за деца - ЗСПД)
  • лица, получавали през 2011 г. месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания (чл.8д от ЗСПД)
  • семейства, получили през 2011 г. еднократна помощ за учебната година (чл.10а от  ЗСПД)
  • лица, подпомогнати през 2011 г. с еднократна помощ (чл.16 от Правилника за прилагане на ЗСП)
  • лица, полагали грижи за хора с увреждания, участвали в  дейност  „ Личен асистент ” през 2011 г. (по Национална програма „Асистенти на хора с увреждания”)


През първия транш всеки, включен в програмата, ще получи лично или от други лица срещу нотариално заверено пълномощно и лична карта следните продукти: захар - 1 кг; боб – 1 кг; брашно – 5 кг; ориз – 1 кг; спагети – 1,500 кг;  макарони– 1,200 кг; вафли- 0,900 кг; нишесте - 0,140 кг, бисквити – 0,400 кг, информира пресцентърът на БЧК.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Резултати | Архив