Цените на петрола продължават да се повишават

03.06.2021 | 14:20
по статията работи: econ.bg
Августовските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се повишават до 71,30 долара за барел - с 1, 05 долара, или с 1,49 % спрямо цената при затварянето на предишната сесия
Цените на петрола продължават да се повишават
Снимка: под лиценза на creative commons

Цените на двата основни сорта петрол продължават да се повишават след края на вчерашното заседание на ОПЕК+, сочат данните от търговията.

Августовските фючърси за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures се повишават до 71,30 долара за барел - с 1, 05 долара, или с 1,49 % спрямо цената при затварянето на предишната сесия.

Фючърсите за юли за петрола сорт WTI на нюйоркската борса (NYMEX) нарастват до 68,79 долара за барел – плюс 1,07 долара или с 1,58 % в сравнение с цената при затварянето на предишната сесия.

Анализаторите от Julius Baer смятат, че „към средата на годината цените на петрола ще надхвърлят нивото от 70 долара за барел“.

„Цените на петрола вчера скочиха над дългоочакваното ниво от 70 долара за барел и това повишение може да се окаже продължително. Голяма част от новините се дължат на страните, добиващи петрол“, отбелязват анализаторите на банката.

Министрите на страните от ОПЕК+ в рамките на заседанието във вторник решиха засега да не променят нищо в плановете си за увеличаване на добива, изчислявайки, че с нарастването на темповете на ваксинация, независимо от запазващите се в някои региони ограничения, дават надежда за бързо възстановяване на търсенето, а перспективите за излизането на пазара на иранския петрол засега остават неясни.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...