Агроминистерството иска и за 2025 г. да бъдат заложени пари по украинската помощ

20.09.2024 | 14:45
по статията работи: econ.bg
Средствата ще бъдат изплатени на земеделските производители, въпреки че не бяха заложени в Бюджет 2024. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов
Агроминистерството иска и за 2025 г. да бъдат заложени пари по украинската помощ
Снимка: под лиценза на creative commons

Имаме уверението на Министерството на финансите, че необходимите над 300 млн. лева за втори транш по т. нар. „украинска помощ“ ще бъдат осигурени. Средствата ще бъдат изплатени на земеделските производители, въпреки че не бяха заложени в Бюджет 2024. Това съобщи министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов, който взе участие в среща със земеделски производители в Кърджали.

Той припомни, че в началото на мандата на служебния кабинет благодарение на финансовото министерство и преструктурирането на бюджета на ДФЗ бе осигурен и първият транш по „украинската помощ“, в изпълнение на подписаното със земеделците споразумение. Министър Тахов заяви, че в хода на бюджетната процедура МЗХ предлага за 2025 г. да бъде заложено подпомагане за българските земеделски производители заради войната в Украйна.

По отношение на земеделските производители, които вече са достигнали тавана на подпомагане, министър Тахов припомни, че неколкократно е поставял въпроса на заседания на Съвета на министрите по земеделие, като разчита в тази посока на общите усилия на страните членки.

България ще поиска спиране на вноса на яйца с произход от Украйна на предстоящото заседание на Съвета на ЕС по земеделие и рибарство на 23 септември в Брюксел, съобщи още министърът на земеделието и храните д-р Георги Тахов по време на среща със земеделски производители в Кърджали.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...