5000 години еволюция на световните религиите само в 90 секунди 1

22.11.2013 | 15:55
по статията работи: Георги Георгиев
Религиите превземат света
5000 години еволюция на световните религиите само в 90 секунди

Несъмнено религията е една от най-мотивиращите сили, които движат поведението на хората по света. Заинтригувани от религиозните войни и териториалното разпространение на оцелелите до днес световни религии, авторите на сайта Maps Of War създават впечатляващ 90-секунден клип. В него нагледно се показва нагледно разпространението им през последните 5000 хиляди години от човешката история.

В клипа са оказани и ключовите дати от историята на съответната религия като раждането и смъртта на основателя ѝ или големите религиозни битки, които тя е водила с другите съперничещи си религии. Интересно е!

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Коментари 3
Подреди по: Най-нови | Най-стари

Christova Soniya 24.11.2013 | 15:48
Религиите - човешките опити да възстановят изгубената в рая заради греха връзка с Бог - Господ, Твореца на Вселената и Източника на Живота са много, но безуспешни и обречени на провал и дори да изглеждат набожни краят им е смърт и съд и ад, защото само Бог може да възстанови тази връзка и само Бог може да освободи човека от робството на греха и на дявола и да му прости греховете, които го водят към съда и вечната смърт и страдания в ада. И Бог вече го е направил чрез Своя единороден Син, изпращайки Го като Спасител и Изкупителна жертва за греховете на човечеството, Бог-Син сам е заплатил цената и подарява вечен живот на тези, които повярват в Него и Го приемат и следват като свой Спасител и Господ-само те са Негов народ, само те да изкупени и спасени за вечността.Но същността на християнството е жива вяра в спасителното дело на Исус Христос и лично взаимоотношение с Него, а не една религия и система от религиозни дела, традиции и ритуали.Който има Божият Син, има вечен живот и няма да дойде на съд но е преминал от смърт в живот. Но който няма Божия Син той няма Живота и е под Божия гняв. Има много религии, но само един истински Бог, само един път към Бога - Христос, само една вяра и едно спасение - само Бог е спасение, всички човешки пътища не могат да стигнат до небето, те водят до смъртта, съда и ада, накъдето отива целия свят,защото си е избрал греха и дявола, вместо истината, правдата и Бог.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Женевски конвенции
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...