Производство и търговия с преработени и консервирани плодове и зеленчуци в България през второто тримесечие на 2007 г.

20.11.2007 | 11:40
по статията работи: Лили Бончева
Обзорен анализ на БИК Капиталов пазар ЕООД
Производство и търговия с преработени и консервирани плодове и зеленчуци в България през второто тримесечие на 2007 г.

Основни тенденции

Производство. През второто тримесечие на 2007 г. производството на консерви в България отчита увеличение, което в сравнение със същия период на 2006 г. е 2.3%. За първото полугодие увеличението е със 7.8%.

Внос.Продължава голямото увеличение на вноса, като в сравнение с второто тримесечие на 2006 г. прирастът е почти 2 пъти. За първото полугодие увеличението е 81%.

Износ. Продължава увеличението на износа, но с по-бавен темп. В сравнение с второто тримесечие на 2006 г. увеличението е 16.6%. За първото полугодие увеличението е с 41%.

Външнотърговско салдо. През второто тримесечие вносът е 10% по-голям от износът. Салдото е отрицателно с 2.2 млн. EUR. За първото полугодие намалението на положителното салдо в сравнение със същия период на 2006 г. е 53 пъти.

Вътрешен пазар:

  • По съкратената номенклатура на НСИ, предприятията, включени в извадката, в сравнение с второто тримесечие на 2006 г. отчитат ръст в продажбите на вътрешния пазар на “Зеленчуци и смеси от зеленчуци, приготвени или консервирани по начин, различен от този с оцет или оцетна киселина, незамразени, други зеленчуци и смеси от зеленчуци, приготвени или консервирани по начин, различен от този с оцет или оцетна киселина, незамразени, зеленчуци (без картофи), замразени”.
  • По-малко са продажбите на “Доматено пюре, концентрат, зеленчуци (без картофи), замразени, други зеленчуци и смеси от зеленчуци, приготвени или консервирани по начин, различен от този с оцет или оцетна киселина, незамразени”.
  • За полугодието е най-голямо увеличението на “Зеленчуци, плодове и други годни за консумация части от растения, приготвени или консервирани с оцет или с оцетна киселина и доматено пюре, концентрат”.
  • По-малко са продажбите на “Други зеленчуци и смеси от зеленчуци, приготвени или консервирани по начин, различен от този с оцет или оцетна киселина, незамразени”.

 

За допълнителна информация: https://sfb.bia-bg.com/index.php?p=8 , тел. 02/980 10 86

Борсова информационна компания "Капиталов пазар" ЕООД е 100% собственост на Българската стопанска камара.


Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 02.10   1187 г. – Сирийският султан Саладин превзема Йерусалим след 88-годишно управление от кръстоносците. 1835 г. – С Битката при Гонзалес започва Тексаската...