Доларовите влогове ще поскъпват

03.06.2004 | 01:00
по статията работи: econ.bg

 

Съвместно интервю на в-к ПАРИ и ECON.BG

 

- Господин Вир, определяте Русе като град с голямо значение за вашата институция. Оправдава ли се тази инвестиция в новия Център за продажби, открит наскоро?

Гаутам Вир:

- В Русе тече промоция на жилищния кредит Хеброс Дом като реакция на повишеното търсене на средства за закупуване на жилища. Увеличаваме и банковите продукти, които се предлагат на гражданите, както и броя на банкоматите във всички клонове и офиси в Русе и в цялата страна.

- Към кой сегмент от пазара е ориентирана банката?

Гаутам Вир:

- Хебросбанк е ориентирана към отпускане на дребни и потребителски кредити. Банката се нарежда в първата десетка на българските финансови институции, като в зависимост от видовете класации може да бъде на 5-о или 8-о място.

- Не смятате ли, че борбата за клиенти се води и с опасно вдигане на лихвите по депозитите?

Гаутам Вир:

- Да, конкуренцията е сериозна, но тя се води основно чрез отпускане на кредити. По отношение на заемите за малките и средните предприятия няма особено намаление на лихвените проценти, както и при ипотечните жилищни кредити. Напрежение може да се търси в банките, които отпускат корпоративни кредити. В момента се наблюдава увеличение на депозитите в лева. То се налага обаче от пазарните условия. Очаквам скоро влоговете в долари също да имат по-високи лихви.

- Какво е състоянието на банковия пазар у нас сега?

Гаутам Вир:

- В момента се печели от качеството на предлаганите продукти, не толкова от високи лихвени проценти. Клиентите избират продукта, а не гледат само бързата печалба.

- Към кои потенциални клиенти се насочвате?

Гаутам Вир:

- На този етап вниманието ни е към потребителя, към хората със заплати от 200 лв. и нагоре. Стараем се да привличаме тези, които имат нужда от средства между 5000 и 10 000 лв. Предпочитаме за кредитополучатели фирми с годишен оборот до 2.5 млн. лв.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 24.09   622 г. – Мохамед и неговите последователи завършват своята хиджра от Мека до Медина, за да избегнат религиозни гонения. 1689 г. – Български доброволци участват...