С мен не е разговаряно за нов мой заместник

01.03.2005 | 01:00
по статията работи: econ.bg

 

Съвместно интервю на в-к ПАРИ и ECON.BG

 

Господин Велчев, как ще коментирате, че заместникът ви Илия Лингорски е обядвал с разследвани за пране на пари от ИРА?

Милен Велчев:

Първо, доколкото знам, още няма ясна информация за връзката между тези лица и ИРА. Второ, информиран съм за срещата на г-н Лингорски и зная, че са информирани и компетентните органи. Доколкото знам, информацията, която имаме аз и те, не е сполучливо да бъде споделяна, за да не навреди на разследването, което те провеждат.
Това, че го проверяват някакъв симптом ли е?

Милен Велчев:

Г-н Лингорски като чул, че съществуват някакви проблеми с тези лица, сам е споделил с компетентните органи тази информация. Т.е. това е симптом за неговата откритост и желание да сподели всичката релевантна информация.

От новото време заявиха, че преговарят за назначаване на техен зам.-министър, включително бе споменато и министерството на финансите, водили ли сте разговори по този въпрос?

Милен Велчев:

Не, с мен не е разговаряно.

Възможно ли е от 1 юли да се направят изменения в данъчните закони, с цел намаляване на ставките, както предлагат от СДС?

Милен Велчев:

По принцип е възприето, включително и със законова норма, че всички данъчни промени влизат в сила след приемането на бюджета за съответната година. Разбира се, тази норма може да се промени, но тя съществува. Следователно по което и време да се приемат промени в данъчните закони през тази година, те може да влязат в сила, след като бъде приет следващият бюджет - най-рано през 2006 г. От друга страна, извън чисто законовите аспекти тазгодишният бюджет е планиран при определени приходи и данъчни ставки. Много от тях бяха намалени, както знаете, в края на м. г. и ако ги намалим още през т.г., то ще заплашим изпълнението на държавния бюджет.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 30.09   1399 г. – Хенри IV е обявен за крал на Англия. 1452 г. – В Майнц излиза първата печатана книга – Библията на Гутенберг. 1520 г. – Султан Сюлейман...