Търговията между България и Канада в бъдеще ще има значително развитие

14.02.2002 | 01:00
по статията работи: econ.bg
 

Специално за Econ.bg.

 

- Г-н Дюпон, каква е дейността на институцията, която представлявате?

Люк Дюпон:

- Export Development Canada, чиито представител съм, предлага услуги на своите клиенти чрез предпазване от рискове от неплащане при осъществяване на търговски сделки, изготвяме международни пазарни експертизи, както и други услуги, свързани с международната търговия. Посланието, с което идваме тук (на канадско-български бизнес семинар "Канада – перспективен търговски партньор за България") е, че сме готови да предоставяме нашите услуги и в България. През последните години ние следяхме и анализирахме променящата се икономическа ситуация във вашата страна. Процесите на промяна и икономическо възстановяване са болезнени и продължителни, но България е избрала вярната посока. Това ще осигури все по-големи възможности за сътрудничество между канадски и български фирми. Мисля, че България предлага интересна база за съвместна работа. Нашата институция проявява интерес и към други страни в региона и в Западна Европа.

По отношение на търговията между България и Канада, мисля, че има добри перспективи. Също така и по отношение на инвестиции, които ще позволят на страната ви да утвърди добри експортни позиции.

- Как оценявате бизнес отношенията между Канада и България?

Люк Дюпон:

- Бизнес отношенията между Канада и България са в един начален етап. Ако мога да използвам една метафора, те са като онези водни помпи, които за да заработят интензивно, в началото е необходимо да се влее малко вода. Мисля, че търговските ни отношения са точно в тази фаза.

- Имате ли вече установени бизнес контакти с български търговски фирми?

Люк Дюпон:

- Да, вече контактуваме с някои от търговските фирми, работещи в България. Имаме установени контакти и с български банки. Ние сме готови да работим с тях.

Търговията между България и Канада в миналото наистина беше доста слаба, но вярвам, че в бъдеще ще има значително развитие. Ние сме оптимисти за това. И не само за развитието на България като пазар, но и като място, където могат да се правят инвестиции, за да се постигне значителен търговски обмен между Канада и България.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 25.09   1396 г. – Султан Баязид I разгромява кръстоносната армия на унгарския крал и император на Свещената римска империя Сигизмунд Люксембургски в Битката при Никопол, и...