Тази вечер в Панагюрище се открива Международният фестивал на фойерверките

20.09.2024 | 15:10
по статията работи: econ.bg
В продължение на три вечери жители и гости на средногорския град ще станат свидетели на невероятна феерия от пъстри краски
Тази вечер в Панагюрище се открива Международният фестивал на фойерверките
Снимка: под лиценза на creative commons

Тази вечер Панагюрище за 11-ти път ще посрещне Международния фестивал на фойерверките. В продължение на три вечери жители и гости на средногорския град ще станат свидетели на невероятна феерия от пъстри краски на огнени хризантеми в небето над Панагюрище.

Организатори на събитието са Община Панагюрище и „Огнена хризантема" ЕООД. Генерални спонсори на Международния фестивал на фойерверките са Община Панагюрище и „Асарел-Медет" АД. Отборите, които ще се състезават тази година, са от Германия, Франция и Португалия.

Музикалната програма през трите дни включва изпълнения на групите „Молец" , Слипърс", "Ахат" и „Deep Zone Project", както и на индивидуалните изпълнители Надежда Ковачева, Стойко Шопов, Нонка Маслева, Веси Бонева, Светлин Къслев, Тони Димитрова.

Преди старта на очаквания от многобройните фенове Международен фестивал на фойерверките в Панагюрище „Огнена хризантема” ЕООД, Фотоклуб Панагюрище и Община Панагюрище обявиха за поредна година конкурса за „Най-добра снимка на фойерверки”. Фото съревнованието се утвърди като любимо съпътстващо събитие за гостите на фестивала, които с кадрите си създават своеобразна негова хроника.

В конкурса може да участва всеки, който е присъствал и запечатал в кадър момент от Международния фестивал по фойерверки – Панагюрище 2023. Няма ограничения във възрастта на участниците. Участието в конкурса е безплатно.

Конкурсът е разделен в две категории – „Мобилна фотография” и „Фотография с фотоапарат”.

Изисквания към фотографиите

Формат на файловете – JPEG, размер – снимката да не е под 2000 пиксела на дългата страна. Всеки файл да съдържа в името си – има на автора, категория, в която участва (М за мобилна и F, ако е правена с фотоапарат), в коя от вечерите е правена (V1, V2 или V3) и на кой отбор авторът на зарята в кадъра. Пример: ivan-ivanov_F_V1_Italy.jpeg

Всеки участник може да се включи с до 5 свои авторски кадри, във всяка една категория, като за всеки от тях трябва да посочи в мейла:

– в коя от трите вечери и на кой отбор участник е зарята показана в кадъра;

– име и фамилия на автора;

– с каква техника е заснет кадърът (телефон, фотоапарат, обектив);

– телефон и е-mail за контакт.

В конкурса се допускат за участие само авторски фотографии. Необходимо е снимките, участващи в конкурса, да отговарят на зададената тема и да притежават естетическа стойност. Важен критерий, спрямо който ще се оценяват е и това фойерверките да са уловени в момента на пълно разкриване на фигурата, която рисуват.

Организаторите на конкурса си запазват правото да отстраняват по свое усмотрение всички фотографии, които не отговарят на тези изисквания, нарушават етичните норми или действащото законодателство, или по какъвто и да е начин да уронват престижа на конкурса.

Организаторите не носят отговорност за злоупотреба с авторско право, отговорността е на участника.

С представянето на снимките, участникът дава своето разрешение на организаторите да използват безвъзмездно изображенията свързани с популяризирането на конкурса.

Организатори на конкурса са „Огнена хризантема” ЕООД , Фотоклуб Панагюрище и Община Панагюрище. Жури, съставено от организаторите, ще определи победителите. Медиен партньор е вестник „Време 2001” – vreme2001.com.

Членовете на журито на конкурса, неговите организатори и техни близки, не могат да участват в конкурса.

Награди

Категория „Мобилна фотография”

I място – Грамота + предметна награда

II място – Грамота + предметна награда

III място – Грамота + предметна награда

Категория „Фотография с фотоапарат”

I място – Грамота + предметна награда

II място – Грамота + предметна награда

III място – Грамота + предметна награда

„Избор на публиката” – за събралия най-много харесвания в страницата на конкурса кадър

Творбите се изпращат в цифров вид на имейл best.firework.photo@gmail.com от 20 до 26 септември, като резултатите ще бъдат обявени на 2 октомври.

Получените от одобрени за участие творби ще бъдат публикувани в страница във Фейсбук и медии.

Най-добите кадри ще бъдат публикувани в онлайн галерия в страницата на конкурса във фейсбук, както и в местни и регионални медии.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 20.09   622 г. – Мохамед и негови последователи се преселват от Мека в Медина, което е начало на арабското летоброене. 1378 г. – С избирането за Климент VII за...