Втори тур на президентските избори в неделя

17.11.2001 | 12:51
по статията работи: econ.bg
Новият държавен глава ще бъде избран между Петър Стоянов и Георги Първанов

И на тези президентски избори българите ще  изберат на  втория тур  президент и вицепрезидент на страната. Утре на балотаж ще се явят кандидатите на Коалиция за България Георги Първанов и Ангел Марин и  независимата кандидат-президентска двойка Петър Стоянов и Нели Куцкова. Кандидатът, получил повече гласове, ще бъде следващият държавен глава, независимо от избирателната активност.

Според официалните резултати от първия тур  двойката  Първанов - Марин е получила 36,3 на сто от действителните гласове, а за кандидатите Стоянов - Куцкова са гласували 34,9 на сто. Тогава правото си на глас са упражнили 41,5 на сто от имащите право на глас.

Петър Стоянов се кандидатира за втори мандат. Той беше избран на втори тур на президентските избори през 1996 г. Георги Първанов се явява за първи път на президентски избори. Той е председател на БСП и лидер на Коалиция за България, която го издигна за кандидат за държавен глава.

Изборният ден ще започне утре в 6 часа, когато ще бъдат отворени избирателните секции в страната, и ще приключи в 19 часа. Ако пред секциите има чакащи избиратели, изборният ден може да бъде удължен до 20 часа.    

Данните на социологическите агенции, които са регистрирани в ЦИК за проучвания сред избирателите в самия изборен ден /екзит пол/, могат да се оповестяват след 19.00 ч., а останалите социологически данни ще могат да се огласяват след 20 часа. При нарушение глобите са от 500 до 30 000 лева. Същите са и санкциите, ако в деня за размисъл и по време на изборния ден се провежда предизборна агитация.

/Новините се предоставят от BEF News desk/

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 10.09   1588 г. – В Англия се завръща третата морска експедиция обиколила света, начело с Томас Кавендиш. 1611 г. – Въстание в Янина. 1627 г. – Започва обсадата...