В София започнаха тържествата по случай 124 годишнината от Освобождението на България

03.03.2002 | 14:32
по статията работи: econ.bg
Церемонията ще завърши с тържествена заря-проверка.

 

Тържествата в София по случай националния празник 3 март започнаха с церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на незнайния воин, където бяха строени представителни части на Българската армия. При издигането на трибагреника прозвучаха 20 артилерийски салюта и президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Георги Първанов прие рапорта на началника на почетния караул.

Сред присъстващите бяха председателят на Народното събрание Огнян Герджиков, патриарх Максим, главният мюфтия, главният равин, министри, депутати, акредитирани у нас дипломати, военни аташета, ръководителят на постоянната мисия на МВФ в България Пирита Сорса, Между наблюдаващите церемонията имаше и представители на национално дружество "Традиция", облечени в опълченски униформи.

В 18.30 часа на площад "Народно събрание" ще има тържествена заря за трети март и с военна церемония ще бъдат посрещнати знамената на бойната слава. Президентът Първанов ще поздрави представителните роти, а след това ще произнесе слово. Церемонията ще завърши с тържествена заря-проверка, а вечерта в резиденция "Бояна" Георги Първанов и неговата съпруга дават прием по случай трети март.

/Econ.bg/

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...