ГЕРБ оттегли подкрепата си за кмета на Варна

03.03.2013 | 12:05
по статията работи: Петя Бързилска
Кирил Йорданов заяви, че ще обяви дали ще подаде оставка, когато се запознае с мотивите
ГЕРБ оттегли подкрепата си за кмета на Варна

ГЕРБ обяви, че оттегля подкрепата си за кмета на Варна Кирил Йорданов. Новината обяви областният координатор на партията Иван Портних. По думите му това е съгласувано както с цялото ръководство на партията, така и лично с премиера в оставка Бойко Борисов, съобщава агенция "Фокус”.

По думите на Иван Портних причината за оттеглянето на подкрепата се крие във факта, че обществото не се доверява на варненския кмет и в такива ситуации е редно да се чуе гласът на гражданите.

"Когато обществото изпитва липса на доверие към човек или институция, е редно гласът му да бъде чут,” заяви той. Оттеглянето на подкрепата е свързано с желанието на ГЕРБ Варна да се развива по най-добрия начин,” каза още Портних.

Припомяме, че варненци се обявиха срещу кмета на града и поискаха оставката му по време на националните протести, обхванали цялата страна. По-късно Кирил Йорданов обяви, че няма никакво намерение да се оттегли от своя пост.

На първи март варненец изрази позицията си по въпроса, като поздрави Йорданов за 1 март, слагайки портрета му в дупка, която по-късно уви с 50-метрова мартеница.

ГЕРБ е партията, която издигна кандидатурата на Йорданов за четвърти мандат. От ГЕРБ признаха, че това е грешка на извънредна пресконференция днес, предаде bTV.

На две извънредни пресконференции през изминалата седмица Кирил Йорданов обяви, че ще подаде оставка само ако следствието докаже категорично, че негово действие или бездействие е довело до самозапалването на 36-годишния Пламен Горанов. Когато посегна на живота си пред сградата на Общината, той носеше плакат с искане за оставката на кмета, а неговия призив беше подет от масовите протести.

Днес Кирил Йорданов заяви, че ще обяви дали ще подаде оставка, когато се запознае с мотивите за оттеглянето на доверие, предаде БНТ.

Йорданов ще поиска свикването на извънредно заседание на Общинския съвет, на което ще обяви решението си, предаде БНР.

Депутатът Димитър Атанасов също се присъедини към призива за оставката на кмета. Той изрази надежда Кирил Йорданов да вземе най-правилното решение и да постави достойнството си над всичко. Според Красимир Петров, също народен представител от Варна, Кирил Йорданов е бил най-малкото зло в надпреварата на кметските избори в града, а ГЕРБ са го подкрепили, защото не са имали подготвен достоен кандидат.

Въпреки че ходът на ГЕРБ беше дългоочакван, той се случи часове преди планирания национален протест, в който се очаква да се включат хиляди варненци

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...