Експерти ще обсъждат има ли руски активи в собствеността на “Булгартабак”

11.04.2002 | 20:08
по статията работи: econ.bg
Посланик Владимир Титов: Руски интереси към приватизацията на "Булгартабак" до сега не са заявени

 

"До края на следващата седмица ще се проведе работна среща на експертно ниво по повод възможното наличие на руски активи в собствеността на "Булгартабак", каза на пресконференция във Варна посланикът на Руската Федерация у нас Владимир Титов.

Той поясни, че за тази среща вече е говорено с вицепремиера Николай Василев, но самият Василев едва ли ще бъде участник в срещата.

"Искаме да решим този проблем съвместно с българското правителство, нямаме никакви претенции, а въпроси, които трябва да уточним", подчерта Титов.

На въпрос дали "Союзконтракт – Табак" са искали помощ от руската държава за закупуването на "Булгартабак", посланикът посочи, че доколкото знае руски интереси към приватизацията на "Булгартабак" до сега не са заявени, но ако има някаква форма на руско участие при приватизацията на българската компания може само да спечели, тъй като Русия е един голям пазар.

"Информирах се за това от медиите, обръщението е на частна компания и не мога да го коментирам", каза Титов по повод писмото до премиера, уличаващо в корупция вицепремиера Николай Василев.

Руският посланик, който е във Варна по повод откриването на първото в България представителството на Южния административен окръг в Москва, се срещна и с кмета на града, с когото са водени разговори за бъдещото сътрудничество на Варна с Москва и Санкт Петербург, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Сред темите на разговор са били потока на руски туристи и различните форми на туризъм, ремонти на руски военни кораби във варненски кораборемонтни дружества и др. В София в момента върви работа по създаването на Московски дом – център на икономическото сътрудничество между Москва и София, в бившата сграда на руското посолство в столицата, която сега се ремонтира.

След няколко месеца българският премиер ще посети Москва, президентът Георги Първанов се очаква да посети Русия през есента на тази година, а визитата на президентът Путин в България ще бъде през пролетта на 2003г., стана ясно още на пресконференцията.

Това съобщиха от БГНЕС за ECON.BG.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Лекарят ми предписа 2 литра вода на ден. Сметнах я в кубчета лед и ми излезе 14 уискита...
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...