Заместник на Мирослав Найденов подаде оставка

12.03.2013 | 12:31
по статията работи: Петя Бързилска
Светлана Боянова е депозирала оставката си пред министър-председателя Бойко Борисов
Заместник на Мирослав Найденов подаде оставка

Заместник-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова депозира оставката си пред министър-председателя Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).

"Моето лично убеждение е, че новият министър трябва сам да подбере екипа, с който да продължи. Свършихме много, но всеки трябва да знае в кой момент да предаде щафетата. Винаги съм работила за това да имаме по-модерно земеделие и по-привлекателни селски райони и така ще бъде и занапред”, се казва в мотивите на заместник-министър Боянова.

Светлана Боянова е завършила право в Бургаския свободен университет през 1999 г. Има специализации по обща селскостопанска политика, биологично земеделие, правна закрила на сортовете растения в ЕС и др. в редица европейски страни.

Кариерата си започва като главен експерт в дирекция „Интеграционна политика” в Министерството на земеделието и храните през януари 2000 г. От средата на 2003 г. е юридически съветник в Българската международна стопанска асоциация (БИБА), а от февруари 2008 г. до май 2010 г. е изпълнителен директор на Асоциацията на земеделските производители в България.

Името на Боянова нашумя около скандала със застрояването на защитена зона с дюни в близост до Несебър. Оказа се, че с нейния подпис е финализирана процедурата за строителството. "При мен идват документите, които са подписани и подготвени от експерти, и аз като министър в този момент подписвам документация за всички ресори, включително и горския", каза в началото на януари тази година Боянова. Тя е подписала документа за следката, тъй като е замествала министъра на земеделието Мирослав Найденов.

Тогава министърът на земеделието и храните защити заместничката, положила подписа си върху преписката. Той подчерта, че административната процедура изисква да се подписват преписки, които са финализирани. За целта преди подписа на министъра има още 10-15 подписа на експерти. Преписката за дюните в Несебър е завършена през 2012 г., когато оценката на земята става 520 хил. лева, а сделката е финализирана за 1,141 млн. лева.

В края на февруари тази година депутатите приеха законодателни промени, с които се забранява строителството върху дюни. С промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие се налага пълна забрана на строителството на всички територии в зона А и зона Б по Черноморското крайбрежие, в които има дюни.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 15.04   1715 г. – В Южна Каролина индианците убиват 90 английски заселници, което става повод за започване на войната между англичаните и индианците. 1795 г. – Литва е...