КНСБ настоява за спиране на сделката за БТК

24.10.2002 | 18:39
по статията работи: econ.bg
В мотивите за своето искане КНСБ посочват, че показателите и условията, които предлага купувачът "Вива Венчърс" са ниски и неприемливи.

 

КНСБ настоява за спиране на сделката за БТК.

Това пише в открито писмо на синдиката, адресирано до президента Георги Първанов, председателя на Народното събрание Огнян Герджиков, министър-председателя Симеон Сакскобургготски и до директора на Агенцията по приватизация Апостол Апостолов.

В мотивите за своето искане КНСБ посочват, че показателите и условията, които предлага купувачът "Вива Венчърс" са ниски и неприемливи. Според синдиката исканите съкращения на повече от 9000 човека за три години са непоносима социална цена.

При неблагоприятно развитие на сделката работниците и служителите на БТК са готови да предприемат мащабни протестни действия, се казва в писмото. По-рано днес Изпълнителният комитет на КНСБ реши да изпрати на президента отворено писмо, в което настоява за среща с него.

В писмото пише, че КНСБ очаква Георги Първанов да изрази своята позиция по състоянието на социалния диалог, по опитите да се заглушат недоволните от управлението и да се орежат правата на социалните партньори.

Информация на NEWS.BG.

ECON.BG

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 19.09   335 г. – Далмаций е повишен в цезар и става управител на провинциите Тракия и Македония на Римската империя. 1356 г. – Стогодишната война: В Битката при Поатие...