Магистралата до Гърция готова най-рано през 2020 г.

02.09.2014 | 09:39
по статията работи: Симеон Досев
АМ "Струма" е сред основните приоритети за следващия 7-годишен период, заяви Николина Ангелкова
Магистралата до Гърция готова най-рано през 2020 г.

Магистрала „Струма“ ще бъде готова най-рано в периода 2020-2022 г. Това заяви в ефира на Нова телевизия служебният транспортен министър Николина Ангелкова. По думите ѝ аутобанът е сред основните приоритети в момента. През следващия програмен период 2014-2020 . трябва да бъде завършен лот 3 от Благоевград до Сандански, обяви още Ангелкова.

Между двата града е въпросният 15,5-километров тунел, за който се появи информация, че ще изисква изключително скъпа поддръжка. През 2008 г. са разгледани 8 варианта за строежа на магистралата и тъй като тя се намира в зона на „Натура 2000“ е изключително важно проектът да е съобразен с опазването на околната среда. Именно затова е избран вариантът с толкова дълъг тунел, коментира още Ангелкова.

Министърът заяви също, че лот 4 на АМ „Струма“ е квалифициран като високорисков и Агенция „Пътна инфраструктура“ прави редовни проверки по искане на транспортното министерство. Последната от тях установи, че на участъка не се извършват строителни дейности.

По отношение на АМ „Хемус“ Ангелкова коментира, че тя също сред основните приоритети и реализацията ѝ не подлежи на коментар. И за нея прогнозата е, че тя ще е готова през 2020-2022 г.

Министърт обяви също така, че тунел по Шипка между Габрово и Казанлък ще има. „Това е един много важен проект за нас“, заяви тя.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....